Edelstenen | Calciet – werking en kracht

Calciet heb je in verschillende kleuren, van oranje tot blauw tot groen of grijs. Maar wat is eigenlijk een Calciet, hoe herken je ze en wat doet zo’n steen dan eigenlijk? De werking en kracht van iedere soort is anders, maar het is goed om te weten wat het voor jou kan betekenen en waarom jij een bepaalde soort zou moeten aanschaffen. Ik vertel je graag alles over de Calciet!

Calciet wordt ook wel eens kalkspaat genoemd, een veelvoorkomend mineraal dat uit verschillende kleuren kan bestaan. Zo heb je de oranje, die is misschien wel het meest bekend, maar wist je dat er ook blauwe, grijze, groene, zwarte, gele, rode, roze, beige, witte en kleurloze calciet bestaat?

Wat is een Calciet?

Calciet is dus een soort kalksteen, het is een vrij zachte steen die makkelijk te bewerken is. Ook in de geschiedenis komt het veel terug. Zo werd het in de oudheid al gebruikt bij het bouwen van huizen en gebouwen. In de middeleeuwen werden de zuivere kristallen gebruikt voor het glasblazen, maar wordt het ook al duizenden jaren gebruikt in de geneeskunde. Het werd voornamelijk ingezet bij wonden en huidziekten.
calciet

Enkele eigenschappen:
Samenstelling: CaCO3 + Fe, Mn + (Ba, Co, Fe, Mn, Pb, Sr, Zn, SE) (SE = zeldzame aardmetalen)
Hardheid: 3
Dichtheid: 2,71 – 2,94

Voor wie is de Calciet?
De Calciet is speciaal voor de volgende sterrenbeelden: Waterman, kreeft en schorpioen voor de blauwe calciet. Maagd en vissen voor de groene calciet, tweelingen en leeuw voor de oranje calciet.

Heb je nou helemaal niets met het spirituele maar vind je edelstenen gewoon heel erg mooi, dat kan natuurlijk ook! Kies vooral een edelsteen uit waar jij je goed bij voelt en die jij mooi vind. Dat is erg belangrijk, ook voor de werking van de steen.
Calciet 01

Waar kan een Calciet bij helpen?


Calciet is een prachtige steen, het versterkt je geheugen, vergroot je zelfvertrouwen, maakt je doelgericht en doortastend maar vergroot ook je concentratie! Daarnaast helpt het je sneller en efficiënter te werken, stimuleert je daadkracht. Het kalmeert je emoties, geeft je rust en versterkt de levenslust/wil.

Maar een aantal verschillende kleuren hebben ook nog aanvullende eigenschappen. Zo is de blauwe calciet ook heel goed voor je fantasie, versterkt het je zelfbewustzijn en het vinden van je eigen pad. De groene calciet daarentegen maakt je creatief, helpt bij het doorbreken van je oude gewoontes en opent je hart. De oranje calciet maakt je vrolijk en geeft je positieve energie. De mangano calciet (roze) daarentegen versterkt liefdesrelaties, helpt je vriendschappen te starten en is echt een steen van het hart.

Deze klachten kun je verminderen:
Deze steen kan het immuunsysteem stimuleren maar ook de stofwisseling. Het versterkt de gewrichten, banden en pezen maar ook het hart. Daarnaast reinigt het de darmen, lever en gal. Het werkt goed om huidklachten te behandelen, daarnaast kan het ook helpen tegen schildklierklachten, stotteren, voorhoofdontsteking, bijholteontsteking en keelontsteking.
Calciet 01

De blauwe calciet stimuleert het immuunsysteem, lymfe, slijmvliezen, bindweefsel, gebit en skelet.
De groene calciet helpt bacteriële infecties bestrijden, ontstekingen en koorts te verminderen en stimuleert de ontgiften van het lichaam.
De witte calciet stimuleert de spijsvertering, versterkt de slijmvliezen, darmen, botten en gebit.
De oranje calciet stimuleert ook de spijsvertering en stofwisseling, maar bevordert ook de opname van voedingstoffen uit het eten.
De mangano calciet (roze) versterkt het hart en zorgt voor een goede bloedsomloop.

Disclaimer:
Het gebruik van een edelsteen/mineraal is geen vervanging voor medische noodzaak. Het is belangrijk dat je altijd medische hulp zoekt als je last hebt van een bepaalde klacht. Een edelsteen kan wel invloed hebben op klachten, maar het is wel de bedoeling dat je altijd een arts raadpleegt bij medische aandoeningen!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.