Edelstenen | Bergkristal – werking en kracht

Bergkristal, één van de mooiste edelstenen vind ik persoonlijk. Maar wat is eigenlijk een bergkristal, hoe herken je ze en wat doet zo’n steen dan eigenlijk? De werking en kracht van iedere soort is anders, maar het is goed om te weten wat het voor jou kan betekenen en waarom jij een bepaalde soort zou moeten aanschaffen. Ik vertel je graag alles over de bergkristal!

Van sieraad tot een waxine lichthouder of een geode. Bergkristal is een zeer krachtige en genezende steen die eigenlijk iedereen in huis zou moeten hebben. Wat een bergkristal is en waar je hem allemaal voor kunt toepassen? Ook als je niets hebt met het spirituele maar de steen gewoon heel erg mooi vind, is dit echt een aanrader om aan te schaffen!

Wat is een Bergkristal?

Bergkristal is eigenlijk zuivere, water heldere kwarts. Kwarts is een veel voorkomend mineraal en vaak onderdeel van een andere gesteente. Je vind ze glashelder maar ook melkachtig wit. Wanneer ze melkachtig wit zijn worden ze ook wel melkkwarts of sneeuwkwarts genoemd, maar eigenlijk is het dus bergkristal. Bergkristal reinigt, zuivert en versterkt de omgeving.
bergkristal geode

Bergkristal komt in de geschiedenis al heel lang voor, zo’n 8000 tot 4000 voor Christus werd het gebruikt als heel en siersteen. In de Romeinse tijd gebruikte ze het als bescherming tegen ziektes, ongevallen en bevriezing.

Enkele eigenschappen:
Samenstelling: SiO2
Hardheid: 7
Dichtheid: 2,65

Combineer Bergkristal met jade, hematiet of topaas.

Voor wie is de Bergkristal?

De Bergkristal is speciaal voor de volgende sterrenbeelden: Stier (21 april tot 21 mei).

Heb je nou helemaal niets met het spirituele maar vind je edelstenen gewoon heel erg mooi, dat kan natuurlijk ook! Kies vooral een edelsteen uit waar jij je goed bij voelt en die jij mooi vind. Dat is erg belangrijk, ook voor de werking van de steen.
bergkristal

Waar kan een bergkristal bij helpen?


Bergkristal geeft je energie, concentratie, inzicht en inspiratie in moeilijke situaties. Het is een steen die tegen allerlei kwalen helpt en die andere stenen versterkt. Het werkt zuiverend, beschermt de aura tegen straling, reinigt chakra’s en brengt ze weer in balans. Daarnaast reguleert het de energiestroom en geeft vitaliteit. Het geeft verlichting tegen angsten en geeft je innerlijke rust.

Deze klachten kun je verminderen:
Het heeft een heilzame werking tegen uitwendige abcessen, migraine, krampen, menstruatiepijn, rugpijn, spit, brandende voeten, buikloop, griep, maagstoornissen, oogaandoeningen, angina, winterhanden, zenuwontstekingen en epilepsie. Daarnaast vermindert het bloedingen, zwellingen, heuppijn, heimwee, huiduitslag, jeuk, jeugdpuistjes, haaruitval, leverklachten, zweetvoeten. Ook helpt het tegen depressies, slapenloosheid, besluitenloosheid en vermindert het angsten.
bergkristal

Deze eigenschappen heeft het:
Het is zeer geschikt voor energetisch werk en wordt veel gebruikt bij healing, meditatie, reiki, massage en edelsteentherapie. Als je een bergkristal tegen je voorhoofd chakra legt om van je migraine af te komen. Je kunt deze steen dragen op je kleding als hanger of sieraad maar ook in een ruimte neerleggen waar je veel komt (denk aan je woonkamer of slaapkamer). Het beschermt je huis tegen negatieve invloeden van buitenaf, tegen negatieve aardstraling. Je kunt de steen opladen in de zon, bij volle maan of in de aarde.

Disclaimer:
Het gebruik van een edelsteen/mineraal is geen vervanging voor medische noodzaak. Het is belangrijk dat je altijd medische hulp zoekt als je last hebt van een bepaalde klacht. Een edelsteen kan wel invloed hebben op klachten, maar het is wel de bedoeling dat je altijd een arts raadpleegt bij medische aandoeningen!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.