Edelstenen | Amethist – werking en kracht

Amethist is een prachtige edelsteen die bij veel mensen favoriet is. Maar wat is eigenlijk een amethist, hoe herken je ze en wat doet zo’n steen dan eigenlijk? De werking en kracht van iedere soort is anders, maar het is goed om te weten wat het voor jou kan betekenen en waarom jij een bepaalde soort zou moeten aanschaffen. Ik vertel je graag alles over de Amethist!

Amethist is familie van de bergkristal, een andere edelsteen. Het zou de spirituele helderheid, het besef van spiritualiteit en de erkenning van geestelijke werkelijkheid bevorderen. Daarnaast geeft het rechtvaardigheidsgevoel en een scherp oordelend vermogen. Maar ook eerlijkheid en oprechtheid.

Wat is een amethist?

De Amethist is familie van de Bergkristal, een andere prachtige edelsteen. Je kunt hem herkennen aan zijn paarse kleur. Van een geode tot een brokstuk, tot geslepen hangers, de amethist is heel erg gewild! De paarse kleur komt door sporen ijzer, titaan en mangaan met een klein beetje radioactiviteit. Daarom verbleekt de amethist in het zonlicht, omdat de radioactiviteit dan vervalt.
Amethist 01

Deze edelsteen heeft al een lange geschiedenis, want al eeuwen is het een geliefde heel en siersteen. De Grieken en Romeinen gebruikte het om zich te beschermen tegen dronkenschap, verslaving en hoofdpijn door teveel drinken. Daarnaast zou het beschermen tegen het boze oog en hekserij (maar wel als er een zon en maan op de steen gegraveerd stond).

Enkele eigenschappen:
Samenstelling: SiO2 + (Al, Fe, Ca, Mg, Li, Na)
Hardheid: 7, bros
Dichtheid: 2,63 – 2,65

Voor wie is de Amethist?

De amethist is speciaal geschikt voor de volgende sterrenbeelden; steenbok (22 december tot 20 januari), vissen (20 februari tot 20 maart) en de waterman (21 januari tot 19 februari).
Deze steen helpt bij meditatie om de geest tot rust te brengen en om innerlijke rust te vinden. Het wordt veel gebruikt bij het vinden van focus, alertheid en vrede. Je kunt een amethist op je lichaam dragen in de vorm van een hanger of ander sieraad, maar je kunt hem ook in een ruimte neerleggen waar je veel bent.
Amethist 03

Heb je nou helemaal niets met het spirituele maar vind je edelstenen gewoon heel erg mooi, dat kan natuurlijk ook! Kies vooral een edelsteen uit waar jij je goed bij voelt en die jij mooi vind. Dat is erg belangrijk, ook voor de werking van de steen.

Waar kan een amethist bij helpen?


Of je er nu wel iets mee hebt of niet, een Amethist kan je voor vele dingen toepassen. Maar je kunt hem natuurlijk ook aanschaffen vanwege zijn opvallende licht tot donkerpaarse kleur. Hieronder een lijst met klachten en eigenschappen die van toepassing zijn op de Amethist.

Deze klachten kun je verminderen:
Het heeft een heilzame werking op hoofdpijn, migraine, whiplash, slapeloosheid, nachtmerries, diabetes, een slechtwerkende alvleesklier, stress en nervositeit. Daarnaast kan het helpen tegen huidklachten als jeuk, negatieve gedachten los te laten en om trauma’s te verwerken.
Verder heeft het een positieve werking op de bloedsomloop, bloedsamenstelling, het zenuwstelsel en ons hart en de bloedvaten.
Amethist 03

Deze eigenschappen heeft het:
Het bevordert de concentratie, spiritualiteit en onze intuïtie, het gevoel van compassie en helpt je om de stilte in jezelf te vinden. Verder werkt een amethist reinigend op het lichaam en is het geschikt voor het zuiveren van ruimtes. Het is goed bij conflictbeheersing, acceptatie en innerlijke vrede.

Disclaimer:
Het gebruik van een edelsteen/mineraal is geen vervanging voor medische noodzaak. Het is belangrijk dat je altijd medische hulp zoekt als je last hebt van een bepaalde klacht. Een edelsteen kan wel invloed hebben op klachten, maar het is wel de bedoeling dat je altijd een arts raadpleegt bij medische aandoeningen!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.