Edelstenen | Amazoniet – werking en kracht

Amazoniet is een prachtige blauwe steen. Maar wat is eigenlijk een amazoniet, hoe herken je ze en wat doet zo’n steen dan eigenlijk? De werking en kracht van iedere soort is anders, maar het is goed om te weten wat het voor jou kan betekenen en waarom jij een bepaalde soort zou moeten aanschaffen. Ik vertel je graag alles over de Amazoniet!

De naam verraad het al een beetje, amazoniet verwijst naar de amazone, een grote rivier in Zuid Amerika. Waarom hij hierna verwijst is omdat er rond het jaar 1800 een groene mineraal werd gevonden. Helaas bleek dit later te gaan om een vergissing.

Wat is een Amazoniet?

Amazoniet is een groene, turkoois of groenblauwe steen waarbij je duidelijke witte vlekjes of streepjes ziet. Het is de nationale steen van de staat Maine in Amerika. Het heeft een aantal hele mooie eigenschappen. Zo maakt het je leergierig en zorgt het voor interesse om dingen te onderzoeken. Maar ook zou het goed werken tegen littekenvorming bij wonden die genezen.

Enkele eigenschappen:
Samenstelling: K[AlSi3O8] + Cu, Na, Pb
Hardheid: 6 – 6.5
Dichtheid: 2.56 – 2.58

Voor wie is de Amazoniet?
De Amazoniet is speciaal voor de volgende sterrenbeelden: Weegschaal, Waterman en Vissen.

Heb je nou helemaal niets met het spirituele maar vind je edelstenen gewoon heel erg mooi, dat kan natuurlijk ook! Kies vooral een edelsteen uit waar jij je goed bij voelt en die jij mooi vind. Dat is erg belangrijk, ook voor de werking van de steen.

Waar kan een Amazoniet bij helpen?

Deze klachten kun je verminderen:
Deze steen heeft een sterke werking op de huid, het helpt onder andere acne, haaruitval, jeuk, schilferige huid en lippen, psoriasis, schimmelinfecties en pukkeltjes verminderen. Het ondersteund en verbetert het immuunsysteem, maar ook de ademhaling, hartritme en de spijsvertering. Het heeft een ontspannende werking op menstruatiekrampen. Daarnaast helpt het bij hoofdpijn, migraine maar ook mazelen en pokken. Als laatste helpt het ook de diepe en ontspannen slaap bevorderen.

Deze eigenschappen heeft het:
Ondersteunt de wilskracht, helpt je om het heft in eigen handen te nemen maar geeft je ook rust en kalmte. De steen werkt goed tegen verdriet, zorgen en malende gedachten, helpt je te kalmeren!

Disclaimer:
Het gebruik van een edelsteen/mineraal is geen vervanging voor medische noodzaak. Het is belangrijk dat je altijd medische hulp zoekt als je last hebt van een bepaalde klacht. Een edelsteen kan wel invloed hebben op klachten, maar het is wel de bedoeling dat je altijd een arts raadpleegt bij medische aandoeningen!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Edelstenen | Amazoniet – werking en kracht

Comments are closed.