Eclaires maken

eclaires

Eclaires, een zacht langwerpig gebakje met een vulling van slagroom en een chocolade glazuur laagje bovenop. Ik maakte ze, en laat je graag zien hoe ik dit deed. Het is erg gemakkelijk om dit heerlijke gebakje op tafel te toveren, met maar een paar ingrediënten.

Ik gebruik in dit recept een vulling van slagroom, maar je kunt ook banketbakkersroom gebruiken als je dat lekkerder vind. Dit is wel even net wat meer werk, maar dat mag de pret niet drukken. Ik ging voor de snelle variant, namelijk gewoon slagroom. Leuk om te serveren op een verjaardag, feestje of bij een high tea! Hoe ik de eclaires maakte leg ik je graag hieronder uit.

Eclaires

Als beslag gebruikte ik hetzelfde recept als van de moorkop die ik een tijd geleden maakte. Het is eigenlijk gewoon hetzelfde, het enige verschil is de vorm waarin je ze spuit. De moorkop is rond, en de eclair is langwerpig. De bereidingswijze is precies hetzelfde. De soezen moeten ongeveer 20 minuten in een voorverwarmd oven van 200graden.
eclairs
Als het deeg goed is, en het droog en lichtbruin is geworden, is het tijd om ze even te laten afkoelen. Eenmaal afgekoeld doop je ze in de chocoladesaus en laat je ze uitlekken. Van de chocolade saus maakte ik eerder al een artikel, lees die voor dit recept terug. Als het glazuur iets is uitgehard, dat is meestal na een paar minuten al het geval. Dan is het tijd om de soezen te vullen met slagroom. Maar aan de zijkant van de soes een gat met de spuitmond van de slagroombus. Spuit er zoveel mogelijk slagroom in, maar laat de soes niet barsten. De eclaires zijn nu klaar om te worden opgegeten!
eclaires

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Eclaires maken

Comments are closed.