Duitse strudel met kwarkvulling – Proefmonster

duitse strudel met kwarkvulling

Bij Kaufland in Duitsland kwam ik een tijd geleden deze Duitse strudel met kwarkvulling tegen. Zo nieuwsgierig als ik was, wilde ik hem natuurlijk uitproberen. In deze aflevering van Proefmonster probeer ik de Duitse strudel met kwarkvulling, en vertel ik graag wat ik er van vind.

Iedereen kent wel de Duitse appelstrudel, maar een eentje met kwarkvulling had ik nog niet eerder gezien. Voor €1,19 wilde ik hem wel proberen, want wie weet was het wel heel erg lekker. Toch fijn als je ’s avonds nog ergens zin in hebt, en dit op tafel kunt zetten. Je hoeft je ook enkel alleen in de oven te schuiven en te wachten tot hij klaar is.

Duitse strudel met kwarkvulling

duitse strudie met kwarkvulling
Deze strudel lag in het vriesvak naast de welbekende appelstrudel. De afbak wijze is hetzelfde, plaatst de strudel in een voorverwarmde oven van 200 graden, en laat hem zo’n 20 minuten bakken tot hij goudbruin is.
Op de foto van de verpakking vond ik het er heel mooi uit zien met de vulling. Eenmaal zelf aan het snijden stort de hele strudel in, en kon ik dus geen foto meer maken van een mooi plakje. Dat vond ik wel heel jammer, maar ach. Het hoeft natuurlijk ook geen schoonheidsprijs te winnen, het moet lekker smaken.

duitse strudel met kwarkvulling
Hierboven op de foto ziet de strudel er eigenlijk nog best ‘stevig’ uit, maar snijden lukt niet zo mooi als op de foto van de verpakking. De smaak ik wel heel lekker. Het lijkt een beetje op cheesecake, of een kwarkini (een oliebol met kwarkvulling). Ik vond het zeker voor herhaling vatbaar, en voor €1,19 heb je ook nog eens wat lekkers op tafel. Ook leuk om te serveren als je visite hebt, bijvoorbeeld als toetje, of lekkers bij de koffie.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Duitse strudel met kwarkvulling – Proefmonster

Comments are closed.