Draadloos opladen van je mobiele telefoon

draadloos opladen

Mijn mobiele telefoon laad ik eigenlijk altijd op met de oplader die bij de telefoon zat toen ik hem kocht. Maar tegenwoordig kun je je mobiele telefoon ook draadloos opladen mits je toestel daar geschikt voor is. Ik testte het uit en deel mijn ongezouten mening in dit artikel.

Ik kon me er weinig bij voorstellen bij een draadloze oplader. Het leek mij eigenlijk helemaal niet handig en had dan ook de nodige vragen vooraf. Daarbij is mijn mobiele telefoon ook helemaal niet geschikt om draadloos op te laden. Toch is er een manier om dit toch te kunnen en ik wilde dat natuurlijk wel eens uitproberen.

Draadloos opladen?

draadloos opladen
Helemaal draadloos opladen is het niet, het apparaat, de zo gehete wireless charger waarmee je draadloos oplaad moet namelijk wel een de stroom. En zelf vind ik dat geen draadloos opladen, jij wel? In ieder geval probeerde ik het apparaat en de omvormer uit op mijn mobiele telefoon. Zelf heb ik een simpele samsung galaxy core prime value edition, deze heeft uit zichzelf niet de functies om draadloos op te laden. Met een Qi ontvanger die je achter het achterklepje op de batterij van je telefoon zet kan dit wel. Er is wel een puntje die ik hierbij moet zeggen; je kunt niet gebruik maken van een hoesje of bookcase. Ondanks de Qi ontvanger pakt hij dan alsnog de mobiele telefoon niet. Zelf vond ik het dus 3 keer niks en heb ik liever mijn mobiele telefoon aan de oplader in het stopcontact. Ook heb ik dan geen uitstekende Qi ontvanger en kan ik mijn mobiele telefoon altijd in mijn hoesje laten zitten.

Een extra testpersoon voor deze test!

draadloos opladen
Nou moet ik eerlijk toegeven dat ik zelf niet zo ben van al die technische snufjes dus ik vroeg mijn broertje die daar wel helemaal fan van is, om dit ook eens uit te proberen. Zijn mobiel (de Samsung galaxy S7 edge) is hier wel geschikt voor en hij heeft hem nu zo’n 2 weekjes in gebruik. Omdat ik als hij gaat slapen zijn mobiel oplaad bij zijn bed aan het stopcontact, is dit apparaat voor hem echt een uitkomst. Nu ligt hij niet meer in de knoop met zijn kabel van de oplader maar ligt de mobiel op het nachtkastje op te laden. Wel duurt het erg lang voordat de mobiele telefoon helemaal opgeladen is en is het eigenlijk alleen handig om dit in de nacht te doen. Zelf snap ik dan ook niet de meerwaarde van het draadloze opladen. Of ik nu het apparaat in het stopcontact doe of de lader van mijn mobiele telefoon vind ik niet echt een verschil. Wat wel een verschil is, is dat je met deze draadloze oplader 2 mobiele telefoon tegelijk kan opladen terwijl er dus maar 1 kabel in het stopcontact zit. Wel denk ik dat dit veel stroom kost. Maar iedereen natuurlijk zo zijn eigen mening hierover. Zelf vind ik het totaal niet prettig terwijl de 17 jarige naast mij dit juist wel heel erg vind. Daarbij is het wel een mooi apparaat omdat er hout in verwerkt is, dus staat het ook nog eens mooi in het interieur.

Vraag aan jou: Heb jij je wel eens verdiept in de draadloos opladen?

  • Dit artikel is geschreven in samenwerking met een bedrijf en/of merk.
About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

1 comments on “Draadloos opladen van je mobiele telefoon

  1. Ik had er al van gehoord, maar het bij mij goed als die telefoon aan de stekker ligt want dan ligt hij uit de buurt en gun ik mezelf vaak meer ademruimte. Dus voor mij zou dit geen oplossing zijn. En eigenlijk heb ik dat ook niet echt nodig.

Comments are closed.