Doelen voor 2016

Het is 2016, dat betekend een nieuw jaar, en nieuwe kansen. Ik wil er dit jaar zoveel mogelijk uit proberen te halen. Maar ook leuke dingen doen, groeien zowel persoonlijk als met mijn blog, en nieuwe plekken ontdekken. Daarom schreef ik een aantal ‘doelen’ op die ik in 2016 wil gaan bereiken. Het zijn lange termijn doelen of ideeen en ik heb dus een heel jaar om ze proberen waar te maken.
doelen
Doelen specifiek voor LiefsCarolien.nl
Zoals jullie gister hebben kunnen lezen in het eerste blog update artikel, gaan er kleine dingen veranderen op mijn blog. Zo heb ik een planning opgesteld voor in ieder geval de komende 2 maanden (afhankelijk tot wie is de mol op tv is). Want ik ga namelijk elke dinsdag een molblog schrijven. Net zoals vorig jaar, want dit werd goed opgevallen, en daarnaast vind ik wie is de mol een prachtig programma. Daarnaast wil ik werken aan de planning op lange termijn. De indeling qua onderwerpen is al ingedeeld, en nu is het een zaak aan mij om hier zoveel mogelijk uit te halen. Dit geeft mij meer rust, en zo kan ik mijn inspiratie zo goed mogelijk verdelen.

Naast de planning wil ik ook gaan groeien. December was een prachtige maand, en er was een groei van 337 unieke bezoekers, wat het totaal van 867 in 1 maand maakte. Dit vond ik prachtig om te zien, en ik kan me nog nauwelijks voorstellen hoeveel mensen dit zijn. Ook groeide de weergaven met maar liefst 2330 in 1 maand, waardoor ik ruim boven de 3250 weergaven kwam. Dit is een mooi begin. Het groeien van de bezoekers en weergaven wil ik bereiken door mijn artikelen te delen op social media (dit deed ik al wel, maar wil ik meer gaan doen) en door mijn artikelen beter zichtbaar te maken voor google. Door mij meer te verdiepen in SEO kan ik hopelijk mijn ‘oude’ artikelen zichtbaar en vindbaar maken. Er staan nu 503 artikelen online, en het zou zonde zijn als die niet allemaal bekeken worden.

Persoonlijke doelen
Elk jaar neem ik me weer voor om geen ‘goede voornemens’ te maken. Want eind januari is iedereen die weer vergeten en komt er dus helemaal niets meer van. Daarom zijn het dit jaar geen doelen maar meer dingen die ik wou willen doen dit jaar. Zo wil ik dit jaar een stedentrip gaan maken. Zo wil ik ontdekken wat ik leuk vind, en waar ik eventueel later meer van wil zien (een langere vakantie er naar toe). Ik heb al een aantal grote steden in mijn hoofd, maar nu is het nog kiezen waar ik het eerste naar toe wil en kan. Daarnaast wil ik sowieso eerst mijn rijbewijs halen, de theorie heb ik al in de pocket. En nu is het dus nog lekker veel oefenen met de rijlessen (inmiddels 16 lessen gehad), en mijn best daarin blijven doen. Zodra ik mijn rijbewijs heb gehaald, mag ik van mezelf een stedentrip maken. Dus ik heb een mooie stok achter de deur. Helaas kan ik vaak maar 1x in de week lessen, waardoor het best wel lang duurt voor mijn gevoel.

Dat zijn 2 grote doelen of dingen die ik wil gaan doen en halen dit jaar. Daarnaast heb ik ook nog enkele hele persoonlijke doelen waar ik zelf alleen een aandeel in heb. Ik wil namelijk minder onzeker worden, en dit moet ik gaan bereiken door in mezelf te gaan geloven. Ik kan dingen, maar vaak twijfel ik daar aan. Net zoals het theorie examen, ik bleef tot het laatste moment (zelfs nog toen ik het scherm met geslaagd zag) denken dat ik het niet zou halen. Maar dat is niet het enige wat ik aan mezelf wil verbeteren. Ik wil meer water gaan drinken, want ik drink veel te weinig. Soms kom ik met moeite net aan een liter per dag. Dat ken echt niet, en is niet goed voor mijn lichaam. En ook wil ik meer gaan bewegen. Door elke dag oefeningen te gaan doen, of een uur te gaan lopen. Hierdoor hoop ik meer energie te krijgen en beter in mijn vel te gaan zitten. Ook moet ik dit gaan volhouden, want vaak lukt het 2 maanden maar stop ik er dan mee. Dit keer wil ik het volhouden.

Dan waren dit de lange termijn doelen. Daarnaast zal ik nog elke maand kleine doelen maken die ik doen of bereiken. Maar dat zal je morgen lezen. Ik wil jullie nogmaals het allerbeste wensen voor dit jaar.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

4 thoughts on “Doelen voor 2016

  1. Ik wil ook erg graag mijn rijbewijs halen en meer water drinken! Verder inderdaad meer bezoekers halen op de blog haha (maar dat is wel typerend voor bloggers denk ik 😉 ). Ik wens je nog een heel gelukkig nieuwjaar, en veel succes bij het behalen van je doelen! xx

    1. Haha ja dat is inderdaad echt iets eigens als blogger zijnde 🙂 Ik wens jou ook een heel fijn en goed jaar toe! En jij ook bedankt 🙂 xx

Comments are closed.