DIY Tomatensaus voor Macaroni!

DSC_1353
Zoals je wel op de foto kunt zien ga ik vandaag weer een ‘food’ DIY doen! Namelijk deze hele lekkere macaroni tomatensaus! Ik heb mijn camera erbij gepakt en alles voor jullie op de foto gezet! Zodat ik je vandaag deze tomatensaus kan laten zien. Heel makkelijk, en natuurlijk naar eigen smaak aan te passen! Ik laat jullie mijn favoriet zien! En nog een basis saus. Dus voor ieder wat wils!

De ingrediënten die ik gebruik zijn:
1. gehakt
2. 1 paprika
3. 1 rode ui
4. 2 teentjes knoflook
5. chinese roerbakmix
6. pasta saus van grand Italia.
7. blue band light boter
8. ketjap
9. tosca macaroni

DSC_1335
Ik laat eerst even de variant met groente zien.
Daarvoor snijd ik de ui, paprika, en knoflook in kleine stukjes.

DSC_1337
De rode ui, en knoflook doe ik in een schaaltje want die ga ik straks eerst fruiten! Zodat ze zo veel mogelijk smaak los laten!

DSC_1338
De paprika snijd ik ook in kleine blokjes. Hoe fijner hoe lekkerder!

DSC_1340
Omdat ik 2 ‘smaken’ laat zien, verhit ik 2 pannen. 1 voor de basis, en 1 voor de met groente!

DSC_1341
Als het boter heet is, gooi ik de ui en knoflook in de pan en laat deze even bakken! In de andere pan bak ik het gehakt. Dit doe ik hier straks bij. Maar dat kun je er ook gelijk mee laten bakken!

DSC_1343 DSC_1345 DSC_1346
De chinese roerbakmix doe ik bij in de pan als het gehakt gaar is. Ook dit laat ik gaar worden en daarna kan ik de saus verder gaan opbouwen! Bij de basissaus doe ik de pastasaus erbij als het gehakt gaar is. Dit laat ik even sudderen, en ga ik de saus proeven of het wel voldoende op smaak is. Eventueel voeg ik daar wat ketjap aan toe, en melk.

DSC_1348 DSC_1349
Als de groentes gaar zijn kan ik ook hierbij de pastasaus erbij doen. Ook dit laat ik weer even goed warm worden, en proef het daarna. Als ik het niet voldoende op smaak vind, doe ik er nog een goede scheut ketjap en wat melk bij. De melk doe ik erbij zodat je niet die tomatenpuree smaak krijgt. Dit vind ik persoonlijk niet zo lekker.

DSC_1350
Als ik klaar ben met het op smaak brengen met de saus is het tijd om de macaroni te koken!

DSC_1351
En daarna is het natuurlijk tijd om op te scheppen! Een lekkere bord vol met macaroni met daaroverheen de saus! Jammie! Eet smakelijk!

DSC_1352
Bij de basissaus doe ik altijd de macaroni erbij als deze gaar is, en laat ik het nog even mee bakken. Maar dit hoef je natuurlijk niet perse te doen!
Opscheppen, wat geraspte kaas eroverheen en eetsmakelijk!

DSC_1354

Persoonlijk vind ik de macaroni met groentes veel lekkerder, maar mocht je nou niet van groente houden dan kun je nog altijd er een maken zonder groentes! Geen probleem! Voor ieder wat wils!

Welke variant vinden jullie lekkerder?

Veel liefs,
Carolien

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

27 thoughts on “DIY Tomatensaus voor Macaroni!

  1. Aah dankje! Ja ik ben best wel fan van deze versie van macaroni! En je kan zoveel spelen met de ingrediënten bij dit soort gerechten! Dat vind ik altijd erg fijn! xx

 1. Ziet er lekker uit, mijn vader mag geen varkensvlees hebben en geen suikers. Wel natuurlijke suikers. Dat zit hier niet in of wel?

  1. Ja kan het vlees natuurlijk aanpassen naar rundergehakt (heb ik hier trouwens ook gebruikt), en suikers kan misschien in de pastasaus zitten, maar dit zijn natuurlijke suikers van de tomaten. Ik heb verder geen suiker toegevoegd, alleen natuurlijk (via de groentes en de pastasaus). Maar je kan natuurlijk elke pastasaus gebruiken die je zelf wilt, of je eigen saus maken met verse tomaten!

  1. haha t’was ook heel erg lekker! haha, ik heb echt genoten! Ga het vanavond weer maken, maar dit keer in plaats van gehakt met stukjes rookworst. Ook erg lekker! Zeker een favoriet hier in huis! xx

    1. Haha zeker 🙂 Krijg nu al zin om het te maken, ik houd van tomatensaus 🙂 haha, ik snoep meestal eerst nog de halve pan leeg voordat we gaan eten. Haha beetje verslaafd aan pastasaus 🙂

 2. oops haha ik drukte per ongeluk op verzenden…
  Ik heb het nooit geprobeerd met rookworst…. en pasta… ga je hier ook iets schrijven op je blog ?

    1. haha 🙂 Ga ik er straks foto’s van maken en misschien vanavond wat over schrijven, komt die misschien aankomende week online. Moet even kijken naar mn schema. Staat nogal vol 🙂

Comments are closed.