DIY Reiskoffer opfleuren

Vorig jaar kocht ik een koffer van de Ikea, omdat ik er snel 1tje nodig had en er nergens één kon vinden. Niet bij nagedacht en een grote impuls aankoop. Naar mate ik de reiskoffer langer had begon ik me zwaar te irriteren aan de kleur van de koffer. Hij is namelijk okergeel/oranje. Ook zaten er al vlekken in de stof van het gebruik van de vakanties vorig jaar. Tijd dus om te kijken of er niet iets te pimpen valt!

En dat deed ik, ik bedacht een veel makkelijker manier om de stoffen reiskoffer te pimpen zonder dure textielverf!

Wat heb ik gebruikt om hem op te pimpen?
– 2 bussen Spuitlak/verf zwart en mat. Deze kocht ik bij de action voor 2,09euro per stuk
– 8 pakjes studs. Deze kocht ik ook bij de action voor 0,49euro per set van 30stuks.

Uiteindelijk heb ik ander halve spuitbus spuitverf gebruikt voor de koffer en zo’n 48 studs, dus iets meer als 1 pakje.

Wat heb ik gedaan? Eerst heb ik alle materialen die niet gespoten moesten worden (dus de ritsen, wielen en handvaten) afgeplakt met tape. Daarna heb ik de koffer 2x gespoten met de zwarte verf. De koffer is nu donker bruin/zwart.

Dit heb ik een uurtje laten drogen en daarna heb ik de studs op de voorkant gemaakt. Ik wou het niet te druk maken, maar rustig en toch sjiek maken.

Ik vind mijn koffer erg mooi geworden en ben er ook erg blij mee. Door de donkere kleur kun je straks niet zien of er vlekken op zitten door het gebruiken.
In het daglicht is de kleur van de koffer heel duidelijk te zien, hij is donker bruin/zwart geworden met donker bruine vlekken.

digitale handtekening

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

18 thoughts on “DIY Reiskoffer opfleuren

    1. Dankje! Ja ik kon destijds nergens een koffer vinden, en toevallig kwam ik bij de Ikea en hadden ze deze alleen nog staan, tja dan zit er niets anders op om hem te veranderen naar mijn eigen smaak.

Comments are closed.