Diy plaid haken

Zoals jullie maandag in de 100lifebymedays hebben kunnen zien, ben ik al een tijdje bezig met het haken van een plaid.
Ik wil geen plaid uit de winkel, maar iets eigens, iets naar mijn smaak. Dus bedacht ik iets en zocht ik op internet naar de mogelijkheden. Omdat ik nog nooit iets had gehaakt vroeg ik mijn moeder om hulp en pakte ik uiteraard ook Youtube ervoor.
En ja hoor. Zo werd een eerste stukje van mijn plaid geboren 🙂
Ik zocht een mooi patroon en vond de Granny Square een heel mooi patroon hebben. Ik wou iets met een bloem, dus bleef ik maar zoeken. Uiteindelijk vond ik wat ik wou en begon met het kopen van de materialen die ik nodig heb.

DSC_0193

Bij de action kocht ik deze 3 kleuren wol. Wit, neon roze, en grijs.
Op vakantie in Zuid Duitsland zag ik een haaknaald en nam deze mee. Ik heb hier een haaknaald 2,5. En een schaar had ik nog wel liggen.
Dit is het enige wat je nodig hebt. En natuurlijk je patroon!

DSC_0194
Dit was het eerste wat ik leerde haken, een rondje. Hier haakte ik er 15 van achter elkaar zodat ik dit goed onder de knie zou hebben.

Ondertussen maakte mijn moeder het eerste bloemetje met een vierkantje eraan vast.

DSC_0191 DSC_0190

Met dit als resultaat. Ik vind ze echt super gaaf!
Je ziet dat de roze wol echt super fel is. Ik heb er niets aan bewerkt (aan de foto’s) en bij normaal daglicht gefotografeerd.

Ik heb gekozen om niet alleen maar zulke vierkantjes te maken en de hele plaid hiermee te maken, maar om ook effen vierkantjes ertussen te haken.
Hier ben ik nog lang niet klaar mee, en heb ook nog maar 2 effen vierkantjes gemaakt, maar je kunt al wel zien hoe het gaat worden.
Helaas heb ik deze nog niet op de foto, maar ik zal nog een blogje plaatsen als ik mijn plaid klaar heb. Maar ik ben bang dat dat nog wel even gaat duren!

Mijn patroon komt van :
Bloemetjes patroon
http://petitefee-kinderaccessoires.blogspot.nl/2012/08/patroon-bloem-granny-flower-granny.html

Effen patroon:
http://karinaandehaak.blogspot.nl/2010/06/patroon-granny-square-1-kleur.html

Vind jij het ook leuk om zulke dingen zelf te maken, of koop je het liever in de winkel?

Tot mijn volgende blog,
Carolien

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

3 thoughts on “Diy plaid haken

Comments are closed.