DIY | Plafondlamp van een tak!

plafondlamp van een tak

Je hebt ze misschien bij verschillende winkels al wel zien hangen. De plafondlamp van een tak, stuiter duur aangezien de prijzen tussen de €75 en €340 liggen. Dat kan goedkoper dacht ik! Wij maakte een plafondlamp van een tak voor boven onze nieuwe eettafel en het resultaat mag er wezen! Een heel stuk goedkoper ook (en uniek!) want het zou je verbazen hoeveel je hiervoor kwijt bent.

Voor het maken van deze gave lamp heb je niet eens zo veel nodig. Wij haalde onze materialen bij Action en uit het bos! Daarnaast hadden we ook nog enkele materialen liggen, maar mocht je deze erbij moeten kopen dan kost dat amper iets!

Een tak als uitgangspunt

plafondlamp van een tak
Wij hebben de volgende materialen gebruikt:
– Een lange tak (die we ooit vonden in het bos)
– 5 fittingen van Action in het zilver €3,99 per stuk
– Jute touw
– 2 haken om het touw aan vast te maken
– Een plank om de aan het plafond te bevestigen
– 5 lampen van Ikea a €4,99 per stuk (deze zitten normaal ook niet bij een kant en klare lamp, dus tel ik niet op bij de prijs!)

We waren voor het maken dus maar €19,95 kwijt. Een heel stuk goedkoper dan als je hem kant en klaar zou kopen. Daarbij is deze lamp natuurlijk ook uniek want niemand heeft dezelfde! Win win situatie als je het mij vraagt.

De afmetingen voor de lamp is afhankelijk van de ruimte of tafel waarbij je hem ophangt. Zelf hebben wij een eettafel van 180cm en wilde wij een lamp die midden op de tafel hangt en sfeerlicht geeft. Omdat wij de tak al hadden en deze ongeveer 100cm is, kozen we voor een plank van 100cm waarbij we 5 lampen konden verdelen op elk 20cm. Zorg er wel voor dat de tak dik genoeg is om er gaten in te kunnen boren, zonder dat het splijt of breekt.
plafondlamp van een tak

Hoe je deze gave lamp in elkaar knutselt

Het is eigenlijk heel simpel. Omdat je dus al een hanglamp koopt (de 5 van Action), bevestig je die aan een plank die je zelf mooi vond. Wij hadden deze plank nog liggen en deze paste perfect bij deze lamp. Als je de fittingen hebt bevestigd is het tijd om de tak op de hoogte te maken die je zelf wilt. Boor er gaten in zodat het snoer er doorheen kan. Maak in de plank nog 2 haken zodat je de tak op kunt hangen aan touw zodat hij op hoogte blijft zitten en niet rust op de lampen.
lamp van een tak

Kies zelf je lampen uit, wij gingen voor deze grote bol lampen van Ikea. We kozen voor 100 lumen zodat het niet al te fel licht is maar wel voldoende licht geeft zodat je kan zien wat er op je bord ligt. Je kunt eventueel ook nog kiezen voor een dimmer, maar dit vonden wij niet nodig.

En zo heb je een plafondlamp van een tak die uniek is, een heel stuk goedkoper dan een kant en klare vergelijkbare lamp en ook nog eens super gaaf eruit ziet!

Heb jij dit soort lampen al zien hangen in de winkels?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

3 thoughts on “DIY | Plafondlamp van een tak!

Comments are closed.