DIY nagellak rek

nagellak rek

Ik ben dol op nagellak, en dat is jullie waarschijnlijk niet ontgaan. Zo’n 120 flesjes nagellak zijn in mijn slaapkamer te bewonderen. Maar ik had een probleem! Ik kon niet al mijn nagellak kwijt op de plankjes die ik had, en daardoor was een deel opgeborgen in een doos. Om mijn nagellak toch allemaal zichtbaar te maken, maakt ik mijn eigen nagellak rek. Heel simpel, en jij kan het ook! Ik laat je graag zien in dit artikel, hoe ik mijn nagellak heb gemaakt, en hoe jij hem ook kunt maken.

Nagellak rek

Thuis hadden we nog een grote plaat mdf liggen, dus ik hoefde alleen een tube bison lijm te halen, spijkers en tesa power strips. Voor nog geen 5 euro maakte ik 5 planken (het mdf dus niet mee gerekend!). En ik heb nog materiaal over, of eventueel later nog meer planken bij te maken.
nagellak rek
nagellak rek

Wat ik heb gedaan?


Omdat ik al 3 planken had, hoefde ik de afmetingen alleen maar over te trekken en kon ik gaan zagen. Na het zagen heb ik de planken geschuurd, en vervolgens met een doek stof vrij gemaakt. Daarna kon het lijmen beginnen. Na 10 minuten was de lijm genoeg ingedikt, en konden de plankjes op elkaar. Binnen een half uur had ik dus een complete plank af. Vandaar dat ik er ook 5 maakte, haha. Nadat de lijm voldoende was uitgehard, heb ik gaatjes voorgeboord, en konden de spijkers erin. De spijkers deed ik overigens maar bij 3 planken, want ik merkte bij de laatste 2 dat het eigenlijk overbodig was. En toen kwam het bijna leukste klusje van dit alles. Namelijk het schilderen van de planken. Bij de action kocht ik een tube decoratie verf voor 1,99 en lakte de plankjes hier 2 keer mee. En klaar zijn de planken!
nagellak rek
nagellak rek

En dan nu het leukste van alles!

Dat is natuurlijk het ophangen en inrichten van de planken. Ik gebruikte voor het ophangen de tesa power strips omdat ik niet nog meer gaten in de muur wou boren. En in nog geen paar minuten hingen alle plankjes op zijn plek. Het inrichten vond ik eigenlijk nog het moeilijkste. Ik heb heel veel Essence nagellak, die ik allemaal bij elkaar wilde houden. Daarvoor nam ik de 2 onderste rijen. Voor de overige nagellak (waar ik er niet heel veel van heb) nam ik de bovenste 2 rijen. Het is heel erg overzichtelijk, en gesorteerd per merk. Ik ben er heel erg blij mee!

Vraag: Ben jij zo creatief om dit na te maken?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

1 comments on “DIY nagellak rek

Comments are closed.