DIY | Maak je eigen armbanden rek!

armbanden rek maken

Als je niet kunt vinden wat je zoekt heb je 2 keuzes. Of je laat het zitten en legt je erbij neer of je maakt het zelf. Keuze was snel gemaakt, dus ik ging aan de knutsel! Maak eigen armbanden rek van natuurlijke materialen. Benieuwd hoe jij ook makkelijk een mooi rek maakt om je sieraden op te bergen?

Het is echt een stuk simpeler dan je zou denken. Voor deze DIY gebruikte ik maar 3 items en verder nog een zaag, hamer en boortje. Daarnaast heeft het mij ook amper iets gekocht, daar de takken uit het bos komen en het houten plankje/balk nog geen 2euro kostte voor bijna 1,5 meter. Hier kan ik dus nog veel meer stukjes uit halen.

Hoe maak je een eigen armbanden rek?

Ze zijn of heel duur of niet precies wat je zoekt. Ik heb het natuurlijk over de armband rekjes die er te koop zijn. Kwam ik iets soortgelijks tegen als wat ik nu heb gemaakt, dan betaalde ik al snel 40 tot 60 euro wat ik echt veel te veel geld vind. Daarnaast heb ik aan 1 rekje ook niet genoeg want ik heb al ruim 100 splitarmbanden en daarnaast maak ik nog mijn eigen gewone kraal armbanden van edelsteen. Dus kom ik al snel rond de 150 tot 200 armbanden die ik wil ‘opbergen’. Ik heb dan ook wel wat meer nodig dan 1 gewoon rekje en dat is gewoon niet te betalen vind ik persoonlijk. Daarom ging ik zelf aan de knutsel.

Wat heb je nodig?
– Balkje of andere stevige plank als voet
– Dunner houtje, stokje of een ijzeren staafje
– Een dikkere stok die gaat dienen om je armbanden op te hangen.
armbanden rek maken

Het proces tot eindproduct


Het ging echt heel snel, ik maakte dit rekje in nog geen 15 minuten en moest alles zagen en vervolgens vast maken. Ik gebruikte geen lijm of spijkers maar gewoon een houtje die iets groter is dan het boorgat en sloeg hem vervolgens vast met een hamer. Ideaal want zo is hij én stevig en mooi afgewerkt. Natuurlijker als dit krijg je het haast niet. Daarnaast kan je hem natuurlijk zo groot of klein maken als je zelf wilt. Ik maakte hem op gevoel en heb dus ook geen maten.
Wel heb ik gekeken dat de stok waar de armbanden op gaan hangen, bijna 2 keer zo groot is als het plateautje waar hij op staat. Dat vind ik persoonlijk het mooiste. De takken die ik heb gebruikt heb ik al heel lang in huis. Ooit eens mee genomen uit het bos bij ons om de hoek. Helemaal uitgedroogd en dus perfect om mee te knutselen. Ik zou overigens nooit iets uit het bos meenemen wat nog aan een boom zit, dit lag al op de grond en was afgebroken van de boom. Even ter verduidelijking!

Ik ga er nog een aantal maken van deze, misschien ook eentje die 2 houders heeft. Ook wil ik het plateautje behandelen met vernis om hem iets ‘ouder’ te laten lijken en ook iets beter past bij de andere stukjes hout. Mogelijkheden zijn eindeloos!

Heb jij wel eens iets zelf gemaakt wat anders heel erg duur was om aan te schaffen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.