Diy lava lamp

Toen ik nog kleiner was wilde ik altijd een lava lamp, maar omdat ik vroeger in het donker altijd bang was schafte we er maar steeds nooit een aan. (oke dit was echt heel lang geleden al hoor, haha, zeker wel 10 jaar!) Maar goed, nu ik ouder ben en eigenlijk altijd al van knutselen heb gehouden leek het me leuk om eens zelf een keer een lava lamp uit te proberen. Is het mogelijk om zoiets te maken, en zo ja, hoe werkt zo iets nou eigenlijk? Dat vroeg ik mij altijd al af, hoe krijg je al die rare bolletjes in dat glas met vloeistof? Nou vandaag laat ik je precies zien hoe je nou zoiets maakt, en hoe het werkt! Dit is ook heel erg leuk als activiteit op een bso of natuurlijk op school!
DSC_0756
Allereerst heb je het volgende nodig:
– Water
– Olie
– Kleurstof
– Een fles die je gebruik als de lava lamp
– een bruistablet of heel veel zout
DSC_0757 DSC_0758 DSC_0759

In de fles giet je een een deel water, daarna vul je dit aan met de olie. Ik deed 1/3 water, en 2/3 olie. Als je dit in de fles hebt gedaan, ga je een kleur uitkiezen die je wilt hebben en deze kleur kleurstof voeg je bij in de fles, je hoeft maar een paar druppels te doen.
Daarna draai je de fles dicht en tadaa je hebt je eigen lava lamp, je moet wel rekenen dat dit maximaal een half uur bruist, daarna is het op en moet je of nieuw zout toevoegen of een nieuwe bruistablet!

DSC_0762 DSC_0763

Wat vinden jullie van een lava lamp?

Veel liefs,
Carolien

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

8 thoughts on “Diy lava lamp

  1. Denk dat het inderdaad voor kinderen heel erg leuk is om te maken op school. Ik heb zelf nooit een lava lamp gehad, vond het nooit zo boeiend omdat iedereen er 1 had 🙂

Comments are closed.