DIY kaarstaart

kaars, taart, roosjes, decoreren, diy

Ik heb vandaag zo’n leuke ‘Do it youreself’ voor jullie! IkΒ ben er echt heel blij mee en vind hem erg mooi gelukt! Ik heb het over de kaarsen taart of kaarstaart, net wat jij het wilt noemen! Je kunt hem helemaal naar je eigen smaak decoreren, en het is echt een heel mooi en opvallend plaatje op/in je kast, tafel etc. Iedereen zal je vragen waar je dit gekocht hebt, en dan kan jij zeggen ‘Ik heb dit zelf gemaakt!’. In deze DIY artikel, vertel ik je alles over hoe ik mijn kaarsen taart heb gemaakt, wat ik heb gebruikt en waar ik de materialen heb gekocht.

Update 15-6-2019: Dit artikel is eerder al eens online gekomen op mijn blog maar heeft een flinke update gehad waardoor het opnieuw geplaatst wordt op mijn blog. Heb je vragen of opmerkingen dan hoor ik dat graag!

Ik vind dit echt één van de leukste DIY’s die ik op mijn blog met jullie deel! Vooral ook omdat iedereen zijn eigen smaak erin kan verwerken, en je eigenlijk ook honderden verschillende kaarsen kunt maken. Neem nou bijvoorbeeld de kleur kaars die je kiest! Iedereen zal ongetwijfeld een andere kleur kiezen, en ook hoe je hem gaat decoreren zal bij iedereen anders zijn! Zo leuk! Daardoor heb je nooit dezelfde decoratie als je buurvrouw in huis.

Het volgende heb ik gebruikt voor mijn kaarsen taart:
_DSC2480
Bij de prijsmepper (die in verschillende steden in Nederland te vinden is), kochten we de kaarsen van de kruidvat merk voor maar 1,25euro per stuk. De kaarsen hadden het meeste weg van een taart vorm. Mocht je een nog mooiere kaars tegen komt die nog meer weg heeft van een taart of cake, kun je die ook rustig gebruiken!
Verder kochten we verschillende decoratie spullen bij de action, zeeman, en xenos. Kijk naar wat jij leuk vind om te gebruiken! Dat is namelijk helemaal aan jou!

_DSC2483
Ik koos zelf voor een roze kaars, waar ik witte linten op ging gebruiken. Dit brede lint komt van de action en plakt wat ideaal is om te gebruiken met knutselen. Daarbij ook heel handig, want zo hoef je haast geen lijm te gebruiken! Mijn moeder koos voor een witte kaars, en deed het brede lint juist weer aan de bovenkant! Kijk maar eens hoe ander gezicht dat geeft!

_DSC2488

Verder speelde ik vooral met de materialen die ik had. Het is vooral even uit proberen wat jij leuk vindt, en hoe je het precies wilt hebben!

_DSC2493 _DSC2500
Zo deed ik nog een smaller kanten lintje aan de bovenkant van de kaars, en deed ik roosjes boven op als versiering. Omdat ik hem toen nog niet helemaal ‘af’ vond, deed ik er ook nog pareltjes op. Dit geeft het net even een ander effect.

_DSC2503
Zelf vond ik hem mooier met 5 pareltjes dan met 3. Dus koos ik ervoor om op 3 plekken 5 pareltjes in de vorm van een half bloemetje op te plakken! Dit geeft net even een speelser effect! Tussen de witte grote roosjes, deed ik een klein roze roosje. Dit gaf een best leuk effect, kijk maar op de foto’s hierboven!

_DSC2508 _DSC2509
Op de foto’s hierboven kun je zien hoe de kaarsen uiteindelijk geworden zijn. Ik hem mijn kaars op een wit bordje gezet, zo leek het net een gebakje op een bordje! Ik vind de kaars van mijn moeder ook heel erg mooi geworden. Wat kun je toch leuke dingen maken met kaarsen! En zo zie je dat elke kaarstaart anders wordt! Want er zit echt heel veel verschil tussen die van mij en die van mijn moeder!

Wat vinden jullie van deze DIY? En hoe zou jij je kaarsen taart decoreren?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

21 thoughts on “DIY kaarstaart

    1. Dankje! Jaa ik vind hem echt heel erg mooi staan op mijn witte kasten in mijn slaapkamer. Valt echt op door de mooie roze kleur. En de witte versiering erop maakt het dan weer een stuk rustiger en het past echt helemaal in mijn kamer qua kleuren! xx

    1. Dankje! Ja ik vind het echt heel erg mooi staan op mijn witte kasten in mijn slaapkamer! Echt heel opvallend, en door de roze kaars ook heel vrolijk met de nodige kleur! xx

      1. Dat kan ik best geloven πŸ™‚ Op een witte kast staat zoiets meteen eleganter en classy πŸ™‚ Liefs! x

Comments are closed.