Diy kaars in kopje

Al een hele tijd wilde ik deze DIY gaan doen, maar steeds kwam het er niet van. Ik vond geen leuke kaarsen of geen leuke kopjes waar ik de kaarsen in wou gaan smelten. Maar vandaag is het dan eindelijk gelukt, en laat ik je graag de kaars in kopje zien! Ik laat jullie in deze DIY precies zien wat ik heb gedaan, en hoe jullie het ook kunnen maken!
DSC_1924

Ik zag al meerdere keren op Pinterest deze leuke kopjes voorbij komen, en ik wist zeker dat ze super leuk zouden staan in mijn witte kasten van de Ikea. Dus besloot ik op zoek te gaan naar leuke kopjes om een aantal gekleurde kaarsen in te smelten! Ik kocht een mooi kop en schotel bij de kringloop, en het andere kopje kreeg ik bij een van mijn afgeronde stages. De andere 2 kopjes deed ik voor mijn moeder. Ik koos voor de kleuren licht roze en donker roze, wat ook weer goed past in mijn kamer!

DSC_1900

Wat heb je nodig?

– Een kop en schotel of alleen een kopje
– Een gekleurde kaars (de mijne is van Xenos)
– Een lontje (deze haalde ik uit de gekleurde kaars)
– Satestokje
– Een oud pannetje
– Plakband

Breek de kaars door midden en probeer het lontje er heel uit te krijgen. Mocht dat niet lukken kun je altijd nog de kaars in zijn geheel smelten en het lontje uit het pannetje vissen. Als je het lontje hebt dan knip je het lontje op maat, knip hem iets langer zodat je hem makkelijk aan de sateprikker kan maken later.

DSC_1899

Je laat de kaars smelten in het pannetje op middel vuur. Dit duurt even, en als de kaars gesmolten is dan kan je het vuur uitzetten. Daarna schenk je het in de kopjes.

DSC_1905

Daarna is het tijd om het lontje aan de sateprikker vast te  maken met een plakbandje. Zorg er wel voor dat het lontje er ongeveer in het midden van het kopje zit.

DSC_1908

En dan is het wachten, het duurt ongeveer een uurtje voordat de kaars hard genoeg is. In het begin lijkt het nog op een soort pudding zoals je hierboven op de foto ziet. Als de kaars hard, of hard genoeg dan kun je de sateprikker weg halen en het lontje nog een klein beetje op maat knippen. Laat het lontje niet te hoog, dit is voor je eigen veiligheid als je de kaars gaat branden!

DSC_1926
En dan is je kaars in het kopje klaar! Klaar voor een mooie opvallende plek in je kamer of woonkamer!
Dit ziet er toch super leuk uit?

Zijn er nog DIY’s die jullie graag eens voorbij zien komen op mijn blog? DIY’s die ik nog niet heb gedaan, maar jullie wel graag zouden zien? Laat het me weten in de reacties!

Veel liefs,
Carolien

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

12 thoughts on “Diy kaars in kopje

    1. Ja klopt! Ik vind ze echt super leuk geworden, en je kunt natuurlijk elk kop en schoteltje uitkiezen die je zelf leuk vind. Ik vond deze bij de kringloop en de rozen vond ik erg mooi, zeker omdat ik witte kasten heb, en het kleur in mijn kamer moet aanbrengen met accessoires, en dan is dit wel echt een pluspunt!

Comments are closed.