DIY ingemaakte groente

Vandaag laat ik jullie een hele makkelijke en uiteindelijk lekkere DIY, namelijk ingemaakte groente! We hadden thuis nog wat kleine snack komkommertjes liggen en nog een paprika. Nu zijn wij heel erg gek op augurken en zoetzure paprika! Dus bedachten we iets leuks. Het vergt even wat tijd voordat we ervan kunnen genieten maar dan heb je ook wel enorm lekkere augurkjes en paprika’s!
DSC_1330
Je hebt eigenlijk alleen een oude pot met zuur nodig. Wij hadden deze pot met augurken net op en hebben het sap niet weggegooid. We gebruiken dus dit zuur om de komkommertjes en paprika mee in te maken.
Reken wel dat het een paar dagen tot een week duurt voordat je ze kunt eten en ze op hun lekkerst zijn!

DSC_1325
Toevallig hadden we een pot met augurken uit Duitsland maar je kunt het met alles wel doen!
Verder heb ik de paprika in reepjes gesneden wat het proces bevorderd, doordat de paprika het zuur makkelijk kan opzuigen. De komkommertjes laat ik zoals ze zijn.
DSC_1326
DSC_1328
Eerst doe ik de paprika in het water, en daarna de komkommers.

DSC_1329   DSC_1327

En dan moet je alleen nog maar wachten. Zodra de paprika’s en komkommers zachter worden kun je ze eten en heb je heerlijke zoetzure augurk/paprika! Wij hebben zo’n week gewacht en daarna heerlijk gesmuld van dit lekkers!

Houden jullie van zoetzure producten of andere ingemaakte groente?

Veel liefs,
Carolien

Volg:
Share:

4 Reacties

  1. 15 maart / 09:50

    Nog nooit aan gedacht om dit zelf te doen eigenlijk, maar het klinkt erg goed! xoxo

  2. 15 maart / 17:18

    Oeh, lijkt mij heel lekker!