DIY | Ikea micke bureau – hack idea

mijn bureau, micke bureau,

Een tijdje geleden besloot ik mijn bureau eens een kleine make-over te geven. Er zaten wat beschadigingen op het Ikea micke bureau en om daarom nou een nieuwe te kopen vond ik wat overdreven. Daarom maakte ik gebruik van een hele makkelijke hack zodat het bureau er weer als nieuw uit ziet en nog een lange tijd mee kan!

Voor wie mij al langer volgt weet dat ik ook een eigen bed met bed lades heb gemaakt. Daarbij heb ik plakplastic gebruikt met een grijze hout tint. Ik had nog een rolletje over van dit plakplastic en besloot dat het wel heel gaaf zou staan als ook mijn bureau dezelfde tint zou krijgen. Zo gezegd zo gedaan, dus ik ging aan de slag!

Mijn Ikea micke bureau omtoveren!

mijn bureau, micke bureau,
Allereerst begin je met het vet vrij maken van het bureaublad. Dit deed ik met Dasty zodat het echt goed schoon is en de plakplastic blijft plakken (zonder bubbeltjes!). Omdat ik niet het hele bureau blad met plakplastic wilde beplakken maar alleen het gedeelte dat beschadigd was, besloot ik om ongeveer in het midden van de diepte te beginnen. Zorg dat je een droge doek bij je hebt want die heb je nodig om de bubbeltjes er uit te halen.

Naast dat ik mijn bureau blad omtoverde tot iets nieuws, ging ik ook aan de slag met mijn werkplek. Bij de Ikea (ja een heerlijke winkel als het aankomt op betaalbare meubelen!) kocht ik een pegboard! Beste aankoop ooit, want hierdoor is mijn bureau heerlijk opgeruimd en geeft mij meer werkruimte. Het pegboard heb ik ook een eigen touch gegeven, maar dat laat ik je graag in een ander artikel zien.

Hoe ik mijn bureau verder heb ingericht?

Ikea micke bureau
(Zoals je ziet heb ik nog een ‘oude’ foto hierbij want in het artikel over het pegboard zie je het resultaat op dit moment)

Naast het pegboard wat boven mijn bureau hangt, heb ik natuurlijk ook mijn All-in-One computer van Medion op mijn bureau staan. Samen met een toetsenbord en muis wat bij deze computer geleverd werd. Ook ligt er sinds midden december mijn Purpuz planner zodat ik makkelijk kan plannen en kan zien wat er die dag op de planning staat. Aan de andere kant van mijn bureau staan de 4 Goodiebox dozen die ik gevuld heb met knutsel spulletjes, waaronder washi tape, stickers, stiften. Bovenop die boxen staat een kleine lamp met een led lamp (240 lumen) en mijn prachtige orchidee. En om het geheel af te maken heb ik ook een aroma diffuser op mijn werkplek om een ontspannen sfeer te creëren.

Ik ben heel tevreden over mijn bureau of werkplek. De ruimte die ik heb voor het werken aan mijn blog, het knutselen aan mijn bullet journals of om iets anders te doen is echt heel fijn om te hebben. En door mijn Ikea micke bureau om te toveren met plakplastic kan ik er nog een hele tijd van genieten!

Heb jij wel eens iets aangepakt met plakplastic?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.