Diy hot chocolate on a stick

Ik houd van chocolade, en al helemaal van warme chocolademelk! Dus besloot ik om vandaag een DIY te doen met chocolade melk 🙂 En dat is de hot chocolate on a stick geworden! Deze zijn in bijna alle supermarkten wel verkrijgen en worden vaak voor 1euro aangeboden (vaak ook duurder). Maar wat is er nu leuker om er 1 zelf te maken, en daarna lekker op te drinken! Je kunt ook nog eens zelf je eigen smaken bepalen!
DSC_0781
Het is heel simpel te maken en je hebt maar een paar dingetjes nodig!
DSC_0777

Namelijk:
– chocolade reep of smelt chocolade in elke gewenste smaak!
– heel klein beetje melk (paar druppels)
– een pan
– een schaal
– een vormpje waar je de blokjes in kan maken
– stokjes

Wat moet je doen?
Zet een pan met water op, en zorg dat het water warm wordt. Je legt hierin een schaal (vuur bestendig!) en legt in de schaal de stukken chocolade (hoe kleiner de stukjes hoe sneller ze smelten!). Mocht je chocolade nog erg dik blijven voeg dan een paar druppels melk toe, zodat het een mooie gladde en niet te dikke pasta wordt.
Als alle chocolade gesmolten is, giet je het in een vormpje waar ze kunnen uitharden en die je ook makkelijk even in de vriezer zet. Ik gebruik hier een vormpje voor ijsblokjes.
Als je alle vormpjes gevuld hebt kun je het stokje erin steken, maar steek hem niet helemaal tot aan de onderkant want dat is geen mooi gezicht als hij koud en hard is.
Zet hem voor ongeveer 20 minuten in de vriezer, en klaar is je hot chocolate on a stick!

DSC_0778 DSC_0779 DSC_0780 DSC_0782
Voor gebruik hoef je alleen maar warme melk te hebben, je stick erin en laten smelten, daarna even goed roeren en klaar is het om op te drinken! Ik houd erg van witte of melk chocolade, maar mijn jongste broertje is helemaal weg van de pure variant! Daarom deze speciaal voor hem!

Van welke chocolade houden jullie het meeste?

Veel liefs,
Carolien

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

3 thoughts on “Diy hot chocolate on a stick

Comments are closed.