DIY – Gekleurde eieren met vulling

gekleurde eieren

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe, leuke, en uitdagende Do it Yourself projecten, en vandaag laat ik jullie mijn nieuwste uitprobeersel zien! Gekleurde eieren met vulling.
Ik deed dit met Pasen en de mensen vonden dit zo leuk, dat ik besloot om er vandaag een DIY van te maken voor op mijn blog! Wat zeg nou zelf, het is toch ook gewoon te grappig om een gekleurd gevuld eitje op je bordje te zien liggen?

gekleurde eieren
Ja ja, je ziet het goed! Het ei wat ik in mijn hand heb is bijna knal blauw! En nee dit is niet gefotoshopt of bewerkt, maar dit eitje is echt blauw geworden! Hoe dat ga ik je allemaal vertellen in deze DIY! Ik heb zo gelachen om de gezichten toen de gekleurde eieren op tafel gezet werden! Nee dat hadden ze duidelijk  niet verwacht!
Voor deze DIY deed ik een blauw en roze ei voor!
gekleurde eieren

Gekleurde eieren?

Zorg dat je eieren hard gekookt zijn, en laat ze even afkoelen.
Dan is het tijd om in een schaaltje wat water te doen en de kleurstof toe te voegen. Ik gebruik hier de kleurstoffen van Dr. Oetker die je normaal gebruikt voor het kleuren van fondant of marsepein. Heb je ander kleurstof wat eetbaar is dan is dat natuurlijk ook prima! Als het maar eetbare kleurstof is!

Als de eitjes wat afgekoeld zijn dan snijd je ze doormidden (zoals je normaal ook gevulde eieren maakt). Haal de dooier eruit en doe dat in een ander bakje zodat je daar een sausje van kan maken straks.
Dan is het tijd om de eitjes in het water te leggen met de kleurstof!
Als de eitjes in het kleurstof liggen, kun je alvast de vulling maken. Ik deed een goede schep mayonaise, een scheutje ketchup, en wat kruiden bij elkaar en mixte dit goed door elkaar. Tijdens Pasen deden we er ook nog bieslook doorheen, dat was ook erg lekker!
gekleurde eieren

Mijn eitjes hebben zo’n 10minuten in het gekleurde water gelegen totdat ze de perfecte kleur hadden.
één eitje is roze geworden en de andere blauw.

gekleurde eieren gekleurde eieren

Eetsmakelijk!


Ik vind het echt super schattig die gekleurde eitjes. Het ziet er toch echt een stuk vrolijker uit. Ook voor kinderen is dit natuurlijk erg leuk!
Van de kleurstof proef je niets, en het smaakt hetzelfde als de normale gevulde eieren!
Zorg er wel voor dat als je het eitje uit het water haalt, dat je het dan wat droog maakt met wat keukenpapier. Anders wordt het één grote kliederboel.

Zou jij dit willen proeven als je dit voorgeschoteld kreeg?

Veel liefs,
Carolien

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

16 thoughts on “DIY – Gekleurde eieren met vulling

  1. Geweldig!! Dat is gaaf om met een verjaardag op tafel te zetten en kijken hoe mensen reageren 🙂

    1. Haha ja ik vond het geweldig om al die gezichten te zien! Dat hadden ze zo niet verwacht! En de schaal met eieren was ook zo leeg!

    1. haha ja leuk hé! Toen ik dit voor het eerst zag, dacht ik echt meteen ‘dit ga ik ook doen!’. Echt geweldig de gezichten van je visite! Echt heel erg leuk om te zien!

  2. Wat een leuke manier van eieren kleuren 🙂 En ik begrijp wel dat je rare blikken kreeg toen je dit serveerde 😀 Liefs! x

Comments are closed.