DIY fotoalbum hoes

Vandaag heb ik een hele makkelijke maar vooral leuke en handige DIY voor jullie! Namelijk het pimpen van een saai en best lelijk fotoalbum!
Wil jij je fotoalbum ook veranderen en wil je hier meer over weten? Lees dan vooral verder.

Voor het pimpen van mijn fotoalbum gebruikte ik materiaal wat ik nog thuis had liggen. Je kan hier van alles voor gebruiken, zolang jij het maar leuk vindt!
Ik kwam op het idee om mijn album te pimpen omdat ik al heel erg lang (eigenlijk al mijn hele leven) 2 dezelfde foto albums had. Ze waren vroeger heel standaard de fotoalbums, dus je zult de mijne ook best kunnen herkennen!

Ik begon met dit fotoalbum:

Een heel simpel zwart fotoalbum.

Wat heb ik gebruikt voor het pimpen van mijn fotoalbum:
– Een oud stuk van een spijkerbroek
– Textiellijm (bij de zeeman 1euro)
– Een breed lint
– Een kanten lint
– Studs.

Voordat ik ben begonnen heb ik van een oude spijkerbroek die al kapot was en waarvan ik alleen nog de broekspijpen had, doormidden te knippen. Knip wel in de goede naad want anders valt de broek alsnog uit elkaar. Ik heb hierbij de binnenkant van de broek open geknipt.
Daarna leg je het stuk stof goed en strak tegen het album aan en maak je hem vast met textiellijm.
 

Dit doe je bij beide kanten en laat hem dan even liggen zodat de lijm goed op kan drogen. Als de lijm goed droog is en de stof niet meer kan verschuiven kun je de rest van de buitenkant gaan ‘versieren’.
Mijn voorkant ziet er zo uit (voor het versieren)

voorkant
achterkant

Ik heb 2 verschillende linten gebruikt en 2 verschillende soorten studs. Maar je kan natuurlijk alles wat je zelf leuk vindt gebruiken voor het versieren. Maar hem zo leuk mogelijk!

Zeg nou zelf! Veel leuker toch?
digitale handtekening

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

18 thoughts on “DIY fotoalbum hoes

Comments are closed.