DIY | Eettafel voor 6 personen

eettafel voor 6 personen

Eerder deelde ik al de zelfgemaakte plafondlamp van een tak. In diezelfde tijd hebben we ook een eettafel voor 6 personen gemaakt. Hoe jij dit ook kunt maken zonder veel geld uit te hoeven geven? Ik laat je alles zien!

De prijzen van eettafels verschillen nogal maar voor een tafel voor 6 tot 8 personen ben je al gauw 200 tot 300 euro kwijt. Maar de eettafel die wij graag wilde kostte zeker al rond de 500 euro en dan hadden we nog geen stoelen. Ik ging op zoek naar een andere oplossing en we maakte hem uiteindelijk zelf!

Zelf een eettafel maken!

zelf een eettafel maken
Het maken van een eettafel is eigenlijk heel makkelijk. Je hebt een stel poten nodig en een tafelblad en thats it! Maar wij pakte het net even iets moeilijker aan. Omdat we geen ‘perfect’ tafelblad konden vinden die wij echt wilde, werden het 2 smallere bladen van 40x180cm wat samen een tafel van 80 breed bij 180 cm lang werd. Kies je wel voor 1 blad dan hoef je er alleen nog poten aan vast te maken.

Wij kozen voor deze materialen:

  • 2 Schragen van Ikea (€7.50 per stuk)
  • 2 bladen van Gamma afgezaagd op 180cm (oorspronkelijk is het blad 240cm lang) €34.99 per stuk
  • 1 bijpassende afdekband van Gamma €3.49

Verder heb je een stel schroeven nodig om het blad en de poten vast te schroeven. Omdat wij zelf dus 2 losse bladen gebruikte hebben we een onderblad gebruikt. Dit blad hadden we nog liggen en is 60x160cm. Op de foto’s is trouwens nog niet de afwerkband te zien, deze zit er inmiddels wel op.

Het eindresultaat is uniek en perfect op maat!

eettafel voor 6 personen
De tafel is uniek en perfect op maat. We hebben nu echt een aparte eethoek met nieuwe stoelen (die we kochten bij Jysk) en een nieuwe zelfgemaakte plafondlamp. Stukje voor stukje krijgen we de inrichting waarvan we dromen.

Onze eethoek is bij deze in ieder geval klaar! En dat voor nog geen €85!! In sommige gevallen loont het om zelf eens aan de slag te gaan en je creativiteit de vrije loop te laten.

Had jij verwacht dat het zo makkelijk kon zijn om zelf een eettafel voor 6 personen te maken?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.