Diy brood maken

DSC_1077
Vandaag laat ik jullie zien hoe je brood of broodjes maakt uit dit pak met mix. Het is heel erg simpel, en ook nog eens snel klaar!
DSC_1078
Allereerst is het belangrijk dat je de gebruiksaanwijzing van het pak leest. Ik koos vandaag voor de Koopmans mix voor meergranenbrood. Ik heb 2 pakjes gebruik voor de hoeveelheden die hieronder op de foto’s staan. Dit recept op het pak heb ik dus gewoon verdubbeld! Het is belangrijk dat je warm water toevoegt zodat de gist die in de bloem zit zich kan gaan vermenigvuldigen. Want het gaat groeien!
DSC_1079 DSC_1080
Als je alle ingrediΓ«nten in een grote kom hebt gedaan, ga je dit eerst wat mengen en dan goed kneden tot een mooie ronde bal. Daarna moet je het deeg een half uurtje laten rusten (doe dit het liefst op een warme plek)
DSC_1081
Als je het deeg even hebt laten rijzen, ga je het verdelen in bolletjes of ga je er een mooie bal van maken voor een brood.
DSC_1082
Ik deed half om half. Daarna heb ik het deeg nog weer een half uur laten rijzen onder huishoudfolie, zodat het warm blijft, en de kans krijgt om te groeien. Dat kun je namelijk wel duidelijk zien op de onderstaande foto!
DSC_1083
De bollen zijn haast 2keer zo groot geworden!
Nu kunnen ze in de oven, een tip. Wil je geen harde korst, besprenkel de bovenkant dan iets met water. Dan wordt je korst niet keihard en blijft hij mooi zacht en goed te eten πŸ™‚

Ik heb helaas geen foto van hoe ze uit de oven kwamen, want er was iets fout gegaan met mijn foto camera. En toen ik dat had ontdekt was het brood alweer op!

De broodjes van de koopman mix zijn erg makkelijk om te maken, en ook nog eens heel erg lekker! Je hebt alle keuze, van wit brood tot aan bruin, en van meergranen tot aan sesam.

Maken jullie wel eens zelf brood?

Veel liefs,
Carolien

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

7 thoughts on “Diy brood maken

  1. Wat is nu lekker als je wakker word en je ruikt de geur van vers brood.Daar word je blij van en hoe smaakte je brood

Comments are closed.