DIY broeken bleken

Overal zie je ze, van die apart gekleurde broeken. Waarvan je je afvraagt; ‘hoe doen ze dat’?

Een tijdje geleden ben ik druk bezig geweest met een nieuw project! Namelijk mijn broeken bleken. Niet zomaar even bleken maar ook opleuken! Deze broeken zou ik anders weggooien, maar mijn moeder bracht me op het idee om er iets leuks mee te knutselen, en dat deed ik! DIY broeken bleken.

De benodigdheden:
– Bleekmiddel (1liter) Ik kocht de bleekmiddel bij de Dirk van de Broek voor 35cent
Een oude broek
– Een emmer of bak
– Eventueel een tandenborstel
– Water

Stap 1:
Maak een bak/emmer klaar, met een klein beetje water en een halve fles bleek. Ik heb ongeveer een halve liter bleek gebruikt voor 1 broek. Leg daarna je broek erin en zorg ervoor dat de broek goed nat en doordrenkt wordt door de bleek. Omdat de zon scheen leek het me een leuk idee om dit buiten te doen, dus heb ik mijn bak in de zon gezet. Voor een nog witter resultaat! Laat je broek in de bleek liggen zolang jij wil, controleer regelmatig, voor het mooiste resultaat. Omdat ik mijn witte broek (met een paar ketchup vlekken) weer wit wou hebben, heb ik hem er een lange tijd in laten liggen. Ik heb wel af en toe gekeken of de vlekken al weg ging of minder werden. Mijn broek heeft er de hele middag/avond en nacht in gelegen.

  

Een ander methode:
Ik had nog een donkere broek die ik eigenlijk weg wou gooien, omdat ik hem niet leuk vond. Ik wou deze broek graag veranderen en dus op pimpen. Ik heb daarvoor gekozen om hem te gaan bewerken met een tandenborstel.

  

Ik heb mijn broek op de grond neer gelegd, en hem met de tandenborstel (die ik steeds in de bleek dompelde) strepen op mijn broek gemaakt. Ik heb eerst de voorkant gedaan, en daarna de achterkant. Daarna heb ik het nog een keer gedaan voor een nog lichter effect.
Nadat ik tevreden was over het resultaat heb ik de broek uitgespoeld met water. Daarna heb ik hem met wasmiddel gewassen en hem vervolgens laten drogen.
Met dit als eindresultaat :

Ik vond hem helaas niet bij mij passen, maar vond hem zelf stoer en goed gelukt. Ik ben niet een meisje die dit snel aan zou trekken dus bedacht ik er nog wat anders mee. Ik kon hem ook nog helemaal in de bleek water leggen, zodat hij een creme kleur krijgt. En dit deed ik. Met dit als eindresultaat:

 

Ik vind hem echt super leuk geworden, erg mooi vind ik dat de stiksels nog zwart zijn. Erg mooi! En vind hem zeker gelukt! Zou jij dit ook met je oude broeken doen? Zo ja, wat zou je er dan aan doen? Zo nee, waarom niet?
digitale handtekening

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

8 thoughts on “DIY broeken bleken

  1. Echt heel vet! Lijkt me leuk om eens te proberen. Misschien een leuk idee om eens een goedkope probeer broek te kopen bij de kringloop, ik ben niet zo handig dus dat lijkt me wel slim, ahaha.

    1. Ja dat is inderdaad een goed idee! Ik deed het met een broek die ik eigenlijk wilde weggooien, omdat ik hem zo weinig droeg. 🙂

    1. Ja grappig hé! Is echt heel goedkoop, ik kocht het bij de dirk van de broek, misschien dat het zelfs ergens anders nog goedkoper is!

Comments are closed.