DIY | Blogschrift

_DSC2776-001
Tijdens ÊÊn van de vele pauzes op mijn werk kreeg ik een heel erg leuk idee! Mijn eigen blogschrift was namelijk helemaal niet overzichtelijk en een behoorlijk gekleder hier en daar. Dus ik vond het tijd voor een nieuw blogschrift. Helemaal fris en clean beginnen! Ik kocht wat spulletjes die ik handig vond voor het gebruiken, en begon met knutselen! Want ja, een nieuw blogschrift moet natuurlijk wel even een make-over krijgen! Helemaal ‘Lifebyme’ proef gemaakt worden!

_DSC2776
Dit is nagenoeg alles wat ik heb gebruikt, de mankeerstiften liggen hier alleen nog niet bij, maar dit komt vanzelf voorbij op de foto’s! Ik legde eerst alle spulletjes klaar die ik wilde gebruiken. Want zelf vind ik dat prettiger knutselen met alles in de buurt! De washitape, en schrift komen van de Action, en de plakparels komt van de Prijsmepper (ook te koop bij Kruidvat)

Ik begon met de voorkant, want het moet natuurlijk wel duidelijk genoeg zijn dat het om mijn blogschrift gaat!
_DSC2779
Ik schreef mijn blognaam erop, en versierde de washitape nog met wat extra plakparels. Het hartje van mijn blognaam heb ik ook maar een roos plakpareltjes gegeven! Past precies!

In de binnenkant van het schrift plakte ik op de eerste pagina (wat eigenlijk nog geen pagina is). Een leuke regel met washi tape! Echt heel erg leuke tape bij de Action!
_DSC2781
_DSC2784En daarna begon ik met nog extra duidelijk te maken in de binnenkant van het schrift dat het om mijn blogschrift gaat! Er zijn altijd mensen die dan nog steeds denken dat het een ‘geheim’ dagboek is!

_DSC2783
Bovenaan elke pagina met lijntjes, deed ik een strookje met washi tape! Veel vrolijker al gelijk! Daarna schreef ik een soort inleiding wat ik allemaal in dit schrift zou gaan schrijven.

_DSC2785
Daarna kon het echte werk beginnen! Namelijk het schrijven van alle belangrijke dingen die horen bij mijn blogschrift! Uiteindelijk heb ik er nog niet heel erg veel in staan, nog geen kwart is geschreven. Dus ik heb nog genoeg ruimte voor nog veel en veel meer blog spullen!

_DSC2786
Natuurlijk hoort er een blogplanning in. Op welke dagen ik welk onderwerp online zet! De mankeerstiftjes hebben zo’n leuke en vrolijke kleur! Kijk eens hoe opvallend en overzichtelijk het stukje tekst wordt!

Wat je onder andere allemaal in je blog schrift kan zetten (dat ligt natuurlijk helemaal aan jezelf)
– Blog planning
– To do list
– Lijst met onderwerpen waarover je geschreven hebt
– Lijst met bedrijven/webshops waarmee je hebt samen gewerkt.

Je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt!

Als jij een blogschrift zou gaan maken? Wat zou je er in gaan zetten? Of misschien heb je al een blogschrift! Deel dan je tips!

digitale handtekening

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

30 thoughts on “DIY | Blogschrift

 1. WoW, ziet er goed uit! Keurig en netjes. Ik maak ook altijd mijn blog schrift leuk op etc, leuk artikel! 😀

 2. Heel leuk! Ik gebruik zelf ook een notitieboekje maar die is eigenlijk best saai. Bij de hema zag ik trouwens kant- en klare boekjes, blognote stond erop. Voor de minder creatievelingen zoals ik hihi.

  1. Haha ja dat is inderdaad ook een optie. Zelf houd ik niet van die voor geprinte boekjes. Ik versier ze liever zelf, maar voor de mensen die inderdaad niet zo creatief zijn is het perfect!

  1. haha echt? Ik vind het heerlijk! Het schrift is zo groot en dik dat ik tussen de verschillende onderwerpen een aantal bladzijdes over heb, en zelfs dan heb ik nog niet eens de helft van het schrift in gebruik. xx

 3. Ziet er superleuk uit! Ik heb zelf al een blogschrift in het roze met glitters van Hello Kitty (yep, ik ben verslaafd). Ik heb binnenin twee hoofdcategorieen: blogideeen en mijn agenda van welk artikel ik wanneer online heb geplaatst/ga plaatsen. Ik ben wel van plan om washi tape te kopen om de pagina’s nog wat op te vrolijken 😉 En wanneer deze vol is, heb ik al een nieuw boekje liggen vanuit de Hema (ik kon het gewoon niet laten liggen!) 😉 Liefs! x

  1. haha ja ik ben ook echt verslaafd aan notitieboekjes. Ik moet mezelf steeds tegenhouden bij de action en hema om er geen mee te nemen! Zo super leuk en handig om te maken!

   1. Haha 😀 Ik heb net hetzelfde probleem .. Toch heb ik maar toegegeven vorig weekend in de Hema en ik vrees dat er nog enkele meegaan de volgende keer als ik er kom 😀 Liefs! x

     1. Haha 😀 Echt he! Wat kunnen wij er aan doen, ze moeten er maar niet zoveel leuke verkopen in de winkel 😀 Liefs! x

Comments are closed.