DIY | Bloempotten beschilderen

kneusjesbox

Nadat de kneusjesbox binnen kwam moest ik bloempotten hebben. Er is onwijs veel keuze wat betreft het kopen van een bloempot maar ik vond de terracotta potten het mooiste. Want ik wilde de bloempotten namelijk gaan beschilderen. Wil jij ook bloempotten beschilderen? Ik heb een paar goede tips voor je en deel met liefde mij creatie!

Bij de Intratuin kocht ik 2 potten van pot maat 15 en 2 potten met pot maat 13. Daarbij kocht ik ook een bijpassend schoteltje zodat dit het eventuele overtollige water zou opvangen. Omdat ik de potten met een doel kocht om ze te beschilderen, reed ik daarna door naar de Gamma!

Bloempotten beschilderen

teracotta bloempot schilderen
Bij de gamma hebben ze namelijk kleine blikjes (van Gamma eigen merk) met kleurtesters. Hierin zit een paar mili liter verf in een bepaalde kleur die ze ook verkopen in grote blikken die je kunt laten mengen op de meng afdeling. Dit vond ik dus echt ideaal want op deze manier koop ik geen verf die straks maanden als niet jaren in de schuur blijven staan. Ik kocht 2 kleuren omdat ik nog witte lak in huis had. Eenmaal thuis kon het schilderen beginnen.

Carolien zou geen Carolien heten als ze stront eigenwijs zou zijn en gelijk lak verf op de potten zou smeren. Dat werden dus 3 laagjes lakverf tot de uiteindelijke potten klaar waren. Geeft niet, maar ik zou je toch aanraden om eerst een laagje grondverf te gebruiken. Terracotta potten kunnen namelijk onwijs zuipen en je ziet als de verf is opgedroogd nog amper de kleur zitten. Daarom ook die 3 laagjes. Het voordeel van de kleurtesters is dat de verf al na 1 uur droog is en je dus snel weer verder kunt.

Omdat ik een redelijk neutrale kleur wilde maar wel iets vrolijks zodat die ook enig kleur zou geven aan mijn interieur, koos ik voor een 2 tal kleuren. Het werden een grijze kleur en een oud paarsige kleur die ik combineerde met een witte lak.
kneusjesbox

Wat heb je nodig om dit ook te kunnen doen?


Allereerst heb ik dus terracotta potten gebruikt. Deze zijn het makkelijkste te schilderen en daarbij ook nog eens heel goedkoop. Ik kocht de potjes namelijk voor bij elkaar zo’n 5 euro (met de onder schoteltjes) en voor de verf was ik 4 euro kwijt. Die kleine kleurtesters van Gamma eigen merk kostten namelijk €1,99 per stuk en is voldoende voor meerdere potten. Ik schilderde deze 4 potten en nog niet eens de helft van het blikje is gebruikt. Zou dus nog prima een paar meer potten kunnen doen. Daarnaast heb je ook een kwast nodig om mee te gaan verven.

Al met al ben ik met deze 4 potten en schotel dus goedkoper uit dan kant en klare bloempotten. Daarbij heb ik ook iets wat anderen niet hebben en is het dus echt uniek. Op dit moment staan er 4 kneusjes uit de kneusjesbox in te schitteren. En als ik uitgekeken ben op de kleuren? Dan schilder ik ze toch gewoon een andere kleur! Zo makkelijk is dat.

Heb jij wel eens je bloempotten beschilderd?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “DIY | Bloempotten beschilderen

Comments are closed.