Diy appelbollen

De laatste tijd ben ik behoorlijk veel aan het koken en aan het uitproberen. Dit keer ging ik bakken en maakte ik iets anders dan appelflappen maar dan met dezelfde ingrediënten! Namelijk appelbollen, en dan niet van een hele appel, maar dan met partjes. Super lekker als een snack tussendoor, of voor een verjaardag! En het is ook nog eens heel makkelijk en snel te maken!
DSC_1923

Appelbollen zijn heel erg makkelijk te maken, je hebt hetzelfde nodig als appelflappen, je vouwt ze alleen wat anders dicht!

Je hebt nodig:
– Bladerdeeg
– Appels in partjes gesneden
– Kaneelsuiker of suiker en kaneel
– Een losgeklopt ei

DSC_1893

Zorg ervoor dat de plakjes met bladerdeeg niet meer bevroren zijn. Zo zijn ze makkelijk te vouwen! Ik gebruik de kaneel suiker van ‘Van Gilse’. Een hele lekkere kaneelsuiker! Ik gebruik het al een tijdje bij de appelflappen en het bevalt heel erg goed!

Als de plakjes met bladerdeeg zijn ontdooit kun je de appels gaan schillen, zorg ervoor dat de schil eraf is, en het klokhuis is verwijderd. Laat de appels in partjes. Dus snijdt ze niet in blokjes wat je normaal doet bij appelflappen.
Dan is het tijd om de appels in het bladerdeeg te vouwen. Er gaat 1 appel (en dus 4 partjes) in 1 plakje bladerdeeg! Als je de plakjes erin hebt gelegd is het tijd om er wat kaneelsuiker over te strooien. Doe dit naar eigen smaak. Als je dat hebt gedaan zien de plakjes er zo uit. Dan is het tijd om ze dicht te vouwen, alle puntjes naar elkaar als een cadeautje die je inpakt. Dan hoef je de appelbollen alleen nog maar in te smeren met een losgeklopt eitje en daarna nog wat van die lekkere kaneelsuiker eroverheen te strooien!

DSC_1896

Als je dit hebt gedaan hoef je alleen nog maar de bladerdeeg in de oven te doen, en af te bakken op 200 graden zo’n 15 a 20 minuten. Houdt dit even in de gaten, kan per oven nogal verschillen!

DSC_1922
En dan zijn ze klaar om op gepeuzeld te worden! Ik vind dit een leuke variatie op de appelflap, even een keer iets anders! Natuurlijk kun je er ook nog wat rozijntjes in doen als je dat lekker vindt. Als de appels nu heel erg zacht zijn en veel vocht verliezen, kun je van te voren wat custardpoeder bij gooien, ze daar even doorheen scheppen en vervolgens in het bladerdeeg doen. Dan wordt de onderkant van het plakje bladerdeeg niet zo nat en krijg je het lekker krokant!

Zelf vind ik altijd de bovenkant van de appelflap/appelbol het lekkerste, de suiker met het krokante bladerdeeg! Ja heerlijk 🙂

Wat vinden jullie het lekkerst aan de appelflap/appelbol?

Veel liefs,
Carolien

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

16 thoughts on “Diy appelbollen

  1. Goed recept meid! Ik zelf maak altijd appelflappen gezien ik dat net iets fijner vind eten :). De tip van de custardpoeder is erg leuk en handig, ik ga die zeker toepassen! 🙂

    1. Dankjewel! Ja zelf vind ik appelflappen ook net wat lekkerder hoor, maar dit vinden ze hier zelf een stuk sneller en tja smaakt toch eigenlijk hetzelfde 🙂
      Jaa die custardpoeder is echt fijn hoor, dan wordt het geen waterbende! xx

Comments are closed.