Dit moet je drinken als je het koud hebt!

dit moet je drinken als je het koud hebt

De koude dagen zijn echt in aantocht en het wordt alleen nog maar erger. Voor wie net als mij een echte koukleum is en al paars aanloopt bij het idee dat er binnenkort weer sneeuw kan vallen, heb ik een hele goede tip! Dit moet je drinken als je het koud hebt en snel wilt opwarmen (en nee het is geen warme chocolademelk!).

Ik weet bijna wel zeker dat iedereen dit in huis heeft, kaneel!. Dit gaat er namelijk voor zorgen dat je snel opwarmt en het niet meer zou koud hebt. Maar daar later meer over.
De temperatuur gaat alsmaar naar beneden en het vriespunt gaat vast snel komen. De dubbele sokken, sjaals en handschoenen kwamen al eerder tevoorschijn maar met een kleine truc krijg je het een stuk warmer.

Heb je het koud? Drink dit:

Drink je wel eens thee? Goed zo, want vanaf nu gaan we bij elk kopje thee wat kaneel erdoorheen roeren. Kaneel zorgt er namelijk voor dat je sneller opwarmt. Het zorgt er voor dat je lichaamstemperatuur stijgt, het stimuleert namelijk de bloedsomloop waardoor je lichaam van binnenuit opwarmt. Win-win situatie dus als echte koukleum! Omdat je van thee het sowieso al wat warmer krijgt (want; lekker warm!) zorgt kaneel voor nog veel meer voordelen dan alleen het stimuleren van de bloedsomloop. Het verbeterd de spijsvertering (hallo verbranding = warmte!) maar het beschermt je ook tegen verkoudheid en beschermt je tegen bacteriën en virussen. Kaneel wordt veel gebruikt in de homeopathische wereld!

De lekkerste kopjes thee – recept


Je natuurlijk ook gewoon een zakje kunt gebruiken en kunt kiezen voor gemak maar niets is leuker dan zelf de lekkerste kopjes thee te maken. Daarom heb ik een heerlijk recept voor je, die ik zelf ook graag drink.

Chai tea latte
(dit recept is geinspireerd op de Chai tea latte van Starbucks!)
Wat heb je allemaal nodig?

Voor de chai kruidenmix
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel gember
– halve theelepel nootmuskaat
– 1 theelepel kardamonzaad
– 5 kruidnagels
– 1 theelepel gemalen peper

Voor de latte
– 300 ml melk
– 100 ml water
– 2 zakjes zwarte thee
– Om iets te zoeten; honing of water

Je maakt dit echt heel snel en simpel. Schenk de melk en het water in een pan en zet hem op het vuur. Voor de kruiden gebruik ik het liefst een thee-ei of theefilter. De kruiden doe ik daarin en voeg ik toe aan de melk en het water. Zorg ervoor dat je het niet laat koken, maar alleen verwarmt. Proef af en toe of de kruiden al opgenomen worden in het vocht, als dat het geval is haal je de pan van het vuur en is het tijd om de thee toe te voegen. Maak het zo sterk als je zelf lekker vind. Voeg eventueel wat suiker of honing toe en giet het in een grote mok of beker. Geniet ervan!

Heb jij het ook altijd zo snel koud, of ben je meer een warmbloedje?

Tagged in :
About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Dit moet je drinken als je het koud hebt!

  1. Fijne tips.
    Ik doe verse gember in mijn thee, ook citroen en kaneel.

    Xoxo

Comments are closed.