Dit effect hebben deze kruiden en specerijen op ons lichaam

kruiden en specerijen

Kruiden en specerijen worden al zolang gebruik bij recepten, maar wist jij dat bepaalde soorten ook heel goed zijn voor ons lichaam? Dat het een behoorlijke invloed kan hebben op het lichaam dat weten al redelijk veel mensen. Welk effect welk kruid of specerij heeft vertel ik je dan ook graag!

Er is haast geen recept waarbij ik geen kruiden of specerijen gebruik. Niet alleen voor de smaak maar ook omdat ze een bepaald effect hebben in ons lichaam. Gember en kurkuma bijvoorbeeld, maar wist je dat nog veel meer kruiden die de meeste van ons wel in huis hebben, iets kunnen betekenen voor ons lichaam?

Kruiden

Gember
Deze krachtige ontstekingsremmer moet je echt in huis halen. Naast de ontstekingsremmende factoren helpt het ook tegen reisziekte en andere soorten misselijkheid.

Knoflook
Van knoflook kan ik niet genoeg toevoegen in recepten, echt groot fan van! Het is goed voor ons hart en de bloedsomloop, maar ook bij griep en verkoudheid. Het heeft ontstekingsremmende stofjes.

Koriander
Helpt tegen winderigheid maar ook tegen andere kwalen in ons spijsverteringssysteem waaronder misselijkheid en een opgeblazen gevoel.

Mierikswortel
Iets wat onbekend misschien, maar mierikswortel helpt bij vastzittende hoest en luchtwegproblemen. Het heeft een vrij sterke geur en smaak, je moet er van houden maar is zeker het proberen waard!

Munt
In munt zit menthol wat ons spijsvertering helpt ontspannen en gassen afbreekt. Hierdoor neemt het opgeblazen gevoel in de buik af.

Peterselie
Peterselie is rijk aan vitamine C wat helpt bij urineweginfecties, denk aan een blaasontsteking.
kruiden en specerijen

Rozemarijn
Een echte ontstekingsremmer maar ook goed voor onze bloeddruk omdat het de vaten verwijd. Ook verbetert het de bloedcirculatie in onze handen en voeten.

Salie
Salie bevat stofjes die winderigheid en gasvorming in ons lichaam tegen gaat.

Specerijen


Anijs

Honing
Voor wie nog geen fan is van honing, raad ik je mijn eerder geschreven artikel eens te lezen. Honing, propolis en alles waarvoor het goed is. Ik gebruik dagelijks honing!

Kurkuma
Yes, mijn favoriet! Kurkuma bevat zoveel goeds, bijvoorbeeld een enzym dat ontstekingsremmend werkt. Daarnaast beschermt het de lever en kan bescherming bieden tegen een hartaanval en beroertes. Verdiep je eens in dit mooie spul, want ik ben al fan!

Peperkorrels
Zwarte peper stimuleert de darm peristaltiek (de ritmische bewegingen van de darmen) en kan dus goed werken als je een verstopping hebt.

Welke kruiden of specerijen heb jij al in huis?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Dit effect hebben deze kruiden en specerijen op ons lichaam

Comments are closed.