Dit doe ik als het buiten slecht weer is (en ik vrij ben)!

mond verbrand

De warme zomerse dagen zijn nu wel zo’n beetje voorbij en we moeten ons weer klaar maken voor de herfst en winter. Nu het vaker slecht weer gaat worden merk ik dat ik vaak hetzelfde doe als het regent/onweert en het leek mij dan ook wel eens leuk om dit met jullie te delen! Wat doe ik als het buiten slecht weer is en ik vrij ben?

De eerste herfstachtige weken kregen we al midden augustus maar nu het over precies 1 week toch echt herfst is (maandag 23 september) maak ik mij klaar voor heerlijke dagjes onder een plaid doorbrengen met warme chocolademelk en een leuke netflix serie of film. Mijn kledingkast heb ik inmiddels al veranderd naar wat meer truien en shirts met lange mouwen en ook de regenjas hangt alweer klaar.

Wat ik doe met slecht weer?
mond verbrand

Films en series kijken!
Met stip op 1 is dat toch wel mijn meeste favoriete bezigheid met herfst weer. Heerlijk onder een dekentje met een kopje warme chocolademelk genieten van een spannende film of serie. Kom maar op met al die druilerige dagen!

Online webshops en websites bezoeken
Niet eens om perse iets te kopen, maar wel om ideetjes op te doen voor de inrichting van mijn kamer. Het liefste bekijk ik de webshop van Kwantum, Bol.com, Ikea, maar bezoek ik websites als Vacansoleil, Landal Greenparks, Canvas Holidays en Center Parcs. De vakantie aanbieders bezoek ik om alvast inspiratie op te doen voor volgend jaar.

Koken en bakken!
Als het regent of stormt dan bak ik graag iets lekkers voor mezelf en mijn mede huisgenoten. Of om ’s avonds van te snoepen of om bij de films en series ervan te genieten. Zo maak ik regelmatig appelflappen, een cake of worstenbroodjes. Meestal haal ik mijn ingrediënten bij Jumbo of bij Kaufland in Duitsland.

Is dat het enige?

Nee, zeer zeker niet! Ik ga namelijk ook als een speer qua bloggen als het regent. Het mooie klankspel op mijn dakraam zorgt voor een boost qua schrijven en zo zorg ik voor de nodige voorraad qua artikelen. Niet alles plan ik gelijk in, maar ik zorg ook voor een voorraadje in Word voor als ik een keer geen inspiratie heb of even niet weet wat ik moet bloggen.

Verder vind ik het lezen van een interessant boek ook iets voor als het slecht weer is. En uiteraard het knutselen in mijn bullet journal vind ik een heerlijke ontspannen bezigheid voor als het regent of onweert!

Wat doe jij als je vrij bent en het slecht weer is?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

3 thoughts on “Dit doe ik als het buiten slecht weer is (en ik vrij ben)!

 1. Zoveel lleuks is er te doen als het slecht weer is.
  Hou je niet van puzzelen?
  Dat wil ik gaan doen…

  Een fijne dag ‍♀️

 2. Ik kan me eigenlijk wel aansluiten bij jouw punten. Maar ik voeg diamond painten er ook graag aan toe en andere hobby’s die ik ook wel eens doe haha 🙂

 3. Ik kijk graag series op Netflix. Ben op dit moment Lucifer aan het kijken. Leuke serie.
  Painten en pogingen wagen in m’n bullet journal vind ik ook lekker ontspannen.
  Dit kan dan juist met het binnenzit weer.

Comments are closed.