Dingen waar ik nu wel aan toe kom!

lente zon

Positief blijven is lastig als er zoveel negatieve dingen om je heen gebeuren. Maar ik ging eens opschrijven wat er nu allemaal wel positief is aan dit hele gebeuren. Dingen waar ik nu wel aan toe kom, welke anders zouden blijven liggen of überhaupt niet gedaan zouden worden.

Ik merk dat ik al snel mee gesleurd wordt door alle negatieve dingen die er op dit moment gebeuren. Door mezelf even terug te trekken op mijn zolder kamer en eens een lijstje te maken met dingen die wel positief zijn aan deze situatie, merk ik dat ik zelf ook weer positiever ben. Dus ik vroeg mezelf af..

Dingen die ik nu wel kan doen

Er zijn uiteraard genoeg dingen die ik nu niet kan doen, maar door kleine geluksmomentjes op te schrijven met waar ik nu wel aan toe kom, of juist wel kan doen draai je je mindset om.

Zo heb ik de afgelopen weken al deze dingen kunnen doen, waar ik anders niet aan toe was gekomen:
– Mijn kleding kast opgeruimd
Ik heb bijvoorbeeld al mijn zomerkleding gesorteerd en uitgezocht wat ik wel of niet meer ga dragen. In plaats van alles in één la heb ik nu alles verdeeld over 2 lades zodat ik shirts en broeken apart heb liggen. Op die manier kan ik beter zien wat ik allemaal heb en wat ik die dag graag wil dragen.
lente zon

 • Vooruit werken met de blog!
  Dit had mij nooit gelukt als ik niet veel meer thuis was. Zo heb ik nu bijvoorbeeld al een mooie planning gemaakt met alle dagen die ik geschreven wil hebben. Op die manier kijk ik naar mijn planning en kan ik een keuze maken waar ik nu zin in heb. Ik ben namelijk veel beter in het schrijven van één onderwerp op één dag dan door allerlei verschillende artikelen door elkaar op een dag. Zo schrijf ik het liefst een heleboel reviews achter elkaar en heb zo een mooie lijst waaruit ik kan kiezen die online kunnen komen. Op die manier creëer ik ook nog eens rust door vooruit te werken met de blog.
 • Mijn knutsel spullen uitgezocht
  Ja ja, dat scheelde veel spullen, want ik had blijkbaar een heleboel uitgedroogde pennen en stiften. Weg ermee, wat gelijk ook weer ruimte geeft. Daarbij kwam ik er ook achter dat ik geen nieuwe knutsel spullen meer mag kopen en eerst eens al deze spullen moet gaan gebruiken!

Dingen die ik nog kan doen


Ooh dit zijn er achteraf gezien wel heel veel dus ik deel een aantal belangrijke dingen die ik normaal altijd probeer uit te stellen.

 • De SEO van de blog aanpakken
  Dit is altijd een puntje geweest, uitstellen totdat ik niets anders meer te doen heb en er wel aan moet beginnen. Vooral de verweesde content groeit weer op en sommige artikelen moeten aangevuld worden met informatie. Mooi klusje dus als de situatie nog een tijdje zo blijft.
 • Elke dag een andere kleur nagellak gebruiken
  Ik heb echt heel veel nagellak maar door het werken kwam ik er niet aan toe om regelmatig mijn nagels eens te doen. Omdat ik nu veel minder werk kan ik prima mijn nagels eens lakken. En wat is dan leuker dan elke dag een andere kleur nagellak te gebruiken, ik kan prima bijna een jaar lang elke dag een andere kleur op hebben.
 • Mijn review la weg werken
  Ooh mensen, deze la groeit zo snel ondanks dat ik al amper meer nieuwe producten koop. Het ergste eraan is ook dat de meeste product al getest zijn en dus alleen nog maar geschreven hoeven te worden. Iets waar ik nu dus prima aan toe zou komen!

Noem jij eens iets positiefs aan deze periode!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Dingen waar ik nu wel aan toe kom!

 1. iets positiefs voor mij deze periode is dat mijn haar eindelijk eens rust krijgt van verven of knipkeuzes die niet passen. En dat mijn vriend nu niet veel reist met werk en ik extra tijd met hem kan doorbrengen! Leuk idee om het positieve van de situatie op te schrijven!

Comments are closed.