Deze voedingsmiddelen kunnen de pijn verlichten

uzuma detox sapkuur

Eerder deelde ik al dat je met voeding de pijn kunt verminderen. Om hier nog op terug te haken en verder op in te gaan, hierbij een lijst met voedingsmiddelen die de pijn kunnen verlichten. Naast de pijn verlichten hebben de meeste ook de functie tot het verminderen van ontstekingen. Iets wat iedereen zou moeten weten wat mij betreft!

Laat voeding ons medicijn zijn en ons medicijn de voeding, aldus Hippocrates. Geïnspireerd op deze quote die ik tegen kwam tijdens mijn studie Medische terminologie, wilde ik mij verdiepen in dit alles. Hoe kan het dat sommige voedingsstoffen zo’n invloed hebben dat ze pijn kunnen verminderen en ontstekingsprocessen kunnen verminderen en zelfs kunnen verhelpen.

Voeding die invloed heeft op ons lichaam

En zijn best wel wat voedingsstoffen en middelen die invloed hebben op ons lichaam. Zo kunnen ze ontstekingen remmen, pijn verlichten en zorgen voor een betere spijsvertering of zijn vocht afdrijvend.

 • Citroen
  Citroen bevat een goede hoeveelheid vitamine C wat stimulerend werkt voor de genezing van weefsel. Daarnaast is het ook vocht afdrijvend en bevordert het de verwijdering van afvalstoffen in de nieren.
  appelazijn

 • Koolsoorten
  Door een koolblad op een opgezwollen been of arm te leggen, trekt de zwelling weg. Maar koolsoorten zijn ook heel goed tegen ontstekingen. Ze bevatten een stofje die ontstekingsreacties blokkeren. Het stofje sulforafaan voorkomt ontstekingen maar werkt ook super goed tegen pijn!

 • Ananas
  Vol met antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen. Het stofje bromelaine bestrijdt ontstekingen. Daarnaast is het ook heel nuttig om pijn te bestrijden.

 • Tomaten
  Bij uitstek misschien wel het makkelijkste om toe te passen in je recepten. Tomaten hebben ontstekingsremmende stoffen en bevat ook kalium en lycopeen (antioxidant). Maar natuurlijk ook vele vitamines die heel goed zijn voor je.

 • Zalm
  Hier ben ik dan persoonlijk niet zo’n fan van, maar zalm zit vol met omega 3, en dus ontstekingsremmende stoffen.

 • Bananen
  Uitstekend tegen stress en zeer voedzaam. Daarnaast bevat het mineralen zoals magnesium, calcium, ijzer en kalium. Neem vooral bananen die nog geen bruine plekken hebben met een egale gele schil.

Wist jij dat bepaalde voedingsmiddelen zo’n groot effect kunnen hebben op ons lichaam?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Deze voedingsmiddelen kunnen de pijn verlichten

Comments are closed.