De_CURE | N DAY1 Lightweight day cream

Het is al een extreem lange tijd geleden dat ik de Goodiebox maandelijks ontving. Daarin zat ook de De_Cure Lightweight day cream. Een dag creme die je huid de hele dag gehydrateerd houdt en zorgt dat die droge huid verleden tijd is.

Dit is weer typisch zo’n product dat al een hele lang tijd in mijn review lade ligt te wachten tot ik er mee aan de slag ga. Maar aangezien de lade nu bijna leeg is, kwam deze ook naar voren. En wat blijkt, het is echt een perfecte dag cream als je last hebt van een droge huid! Waarom, daar vertel ik je graag hieronder meer over.

Lightweight day cream van De_Cure

Heb jij last van een droge huid? Dan kan de De_Cure lightweight day cream iets voor jou zijn! Je moet er wel echt wat centen tegenaan leggen, want 50ml kost maar liefst €85,-!
Wat maakt deze cream dan zo speciaal en zo duur? In dit product zitten meerdere ingrediënten die ze zelf superster ingrediënten noemen. Onder andere organische cranberry zaad olie, Multi Hyaluronic Acid & PGA complex en een Superfood Concentrate. Wat dat precies is?

Ingrediënten Lightweight day cream van De_Cure :
Gezuiverd water, natriumhyaluronaat, propaandiol, capryl / capric triglyceride, squalaan, glycerine, glyceryl oleaat citraat, polyglutaminezuur, niacinamide, Zingiber officinate (gember) wortel extract, chondrus crispus (zeewier) extract, vaccinium angustifolium (bosbes) fruit extract, camellia sinensis (witte thee) blad extract, betula alba (berk) schors extract, rhodiola rosea (roos) wortel extract, vaccinium macrocarpon ( Cranberry) Zaadolie, N-Acetyl Glucosamine, Gehydrogeneerde Lecithine, Carbomeer, Xanthaangom, Biosaccharide Gom-1, Fenoxyethanol, Ethylhexylglycerine

Wat er zo speciaal is aan deze day cream?


Deze niet vette moisturizer houd de hele dag je huis gehydrateerd. Het trekt snel in de huid en versterkt de huid barrière tegen vervuiling, UV en schade door de zon. Dus ook in de zomer periode een prima product om te blijven gebruiken! Maar dat is lang niet alles. Laat ik een aantal ingrediënten eens verder toelichten.

Niacinamide, vermindert vlekken en verheldert de huidskleur. Verbetert de textuur, verkleint de poriën, ondersteunt de huid barrière en verhoogt de veerkracht.
PGA, is een van nature voorkomend product in de huid. Het houdt tot 10 keer meer vocht vast dan hyaluronzuur.
Berkenschors, gecombineerd met gember en witte thee hebben als eigenschap dat het roodheid tegengaat, ontstekingen remt en de huid kalmeert.
NAG, het ondersteunt de huidbarriere, helpt bij de collageenproductie, vochtgehalte en de elasticiteit van de huid.
Superfood Concentrate, bestaat uit berkenschors, rozenwortel, bosbes, gember en witte thee.
Multi hyaluronzuurmoleculen, in combinatie met de PGA voeden en beschermen de huid, waardoor het sterker en steviger wordt.
Cranberrt seed oil, kalmeert, vermindert vlekjes, verkomt puitjes en geeft een mooie gloed.

Hoe ik dit product heb ervaren?

Nu had ik een sample van dit product, een tube met 10ml wat dus 1/5 is van het werkelijke product. Maar ik kon wel ruim 3 weken het product uitproberen met deze hoeveelheid. Nu heb ik al maanden last van een extreem droge huid. Wel echt next level dan voor de operatie, want ook mijn hoofdhuid (tussen mijn haren) is nu echt extreem droog. Toen ik met dit product begon merkte ik gelijk al resultaat. De velletjes werden minder en ook de rode vlekjes verdwenen. Ik merkte dat mijn huid die extra ingrediënten echt nodig had. Ik combineerde dit product wel met het serum, daar komt ook snel een review over.
Het aanbrengen is zoals elke cream, je masseert het een beetje in en het trekt bijna gelijk in de huid. Ondanks dat dit product echt werkt voor mijn huid die al extreem droog was, vind ik het echt veel te duur. Ik bedoel, €85,- voor 50ml is echt wel extreem veel geld! Nu heb ik met 10ml ongeveer 3 weken gedaan, heb er dan ook heel zuinig mee gesmeerd, zou je dus in theorie ongeveer 3,5maand doen met een verpakking van 50ml.

Heb jij al eens van dit product gehoord??

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.