De vouwwagen zomer klaar maken

vouwwagen

Ergens rond deze tijd is het weer zover, de vouwwagen zomer klaar maken. Ik kijk daar echt enorm naar uit, want dat betekend dat de zomervakantie niet heel ver weg meer is. Wat je moet doen om de vouwwagen zomer klaar te maken, en wat ik ga doen met mijn vouwwagen, dat vertel ik je graag in dit artikel.

Ook dit jaar hoop ik weer met de vouwwagen op vakantie te gaan. Ergens rond deze tijd gaan wij de vouwwagen ophalen van de stalling, en hem helemaal na kijken. Omdat het natuurlijk goed is om te weten of er nog iets gedaan moet worden voordat wij er mee kan kamperen, is het fijn om hem weer even uit te klappen en te inspecteren. Wat ik ga nakijken, vervangen of verbeteren vertel ik jou dan ook graag.

De vouwwagen zomer klaar maken

Toen ik vorig jaar de vouwwagen kocht (tweedehands) besloot ik om hem te gaan stallen in de buurt. Echter kost dit best een som met geld en heb ik besloten om kantelbeugels te gaan aanschaffen. Ook deze schaf ik in verband met de prijs weer tweedehands aan. (Hier ben ik nog druk mee bezig en hoop ik voor het zomer klaar maken van de vouwwagen in huis te hebben) Omdat ik de vouwwagen dus bij huis ga stallen moet er nog het een en ander gebeuren wil dit mogelijk zijn. Dit ga ik dan ook tijdens het zomer klaar maken uitpuzzelen. Zo moet hij op de kantelbeugels worden gezet en gekeken worden of hij in ons bij schuurtje past. Qua afmetingen kan dit als goed is, maar toch is het fijn om dit even uit te proberen van te voren. Als dit past en kan dan ga ik de stalling opzeggen. Maar wat moet er allemaal gebeuren bij het zomer klaar maken van onze vouwwagen?

Wat ik allemaal moet doen met de vouwwagen

Allereerst ga ik samen met mijn ouders weer een dagje naar de dag camping om hem te luchten. Het heeft natuurlijk bijna een jaar in de stalling gestaan en kan best muf ruiken. We kijken dan het tent doek na, maar eigenlijk ook alle andere dingen in en rond de vouwwagen. Doen alle elastieken het nog, is het bed nog goed, en ga zo nog maar even door. Eerder dit jaar kocht ik al een kastje voor in de vouwwagen zodat wij daar boodschappen en andere dingen in konden doen. Dit gaan we ook even opzetten en kijken waar en hoe we dit willen neerzetten. Verder gaan we het grondzeil nog uitleggen en kijken of dit eventueel schoongemaakt moet worden. En omdat we de hele dag zoet zijn op de dag camping gaan we ook nog even wat eten. Vaak nemen we dan soep mee zodat we soep en eventueel een broodje kunnen eten. Al met al best een gezellige dag, maar wel druk!

Wat we ook doen is opschrijven of we nog iets missen, bijvoorbeeld een elektriciteitsslang, koelkastje etc. Nou weet ik toevallig deze 2 dingen omdat we daar tegenaan liepen vorig jaar, en ik dit had opgeschreven. De komende weken moet ik dus nog op zoek naar die dingen zodat we dat hebben als we op vakantie gaan. De meeste dingen koop ik online bij Obelink of De wit, maar ook schaf ik dingen aan via marktplaats of een willekeurige winkel waar ze op dat moment iets hebben.

Mochten jullie het leuk vinden kan ik een update schrijven als we naar de dag camping zijn geweest en nog iets moeten opknappen of aanschaffen. Laat maar weten in de reacties hieronder!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.