De vouwwagen winter klaar maken?

vouwwagen

Ging de vouwwagen vorig jaar nog naar een stalling, doe we het dit jaar even anders. De stalling beviel totaal niet, dus gingen we op zoek naar een andere oplossing. Maar hoe maken wij de vouwwagen winter klaar, en wat gaan we er allemaal mee doen?

Omdat we graag volgend jaar weer met een goede vouwwagen op vakantie willen, zorgen we ervoor dat het doek droog is. Maar deze blijft niet in de vouwwagen zitten tijdens de winter periode. En zo zijn er nog meer dingen die we gaan doen. Die som ik graag voor je op, want wie weet is het ook wel iets voor jou!

Vouwwagen winter klaar maken

Dit jaar komt de vouwwagen op kantelbeugels achter in de tuin te staan. Het is dan extra belangrijk dat de vouwwagen goed en droog wordt weg gezet. Want we willen er volgend jaar natuurlijk wel weer met veel plezier gebruik van maken. En niet zoals de vouwwagen afgelopen lente terug kwam uit de stalling. Toen zat het doek namelijk helemaal onder de schimmel, omdat de ruimte waar de vouwwagen gestald stond te vochtig was. We hebben toen de vouwwagen weg moeten doen, omdat het doek hierdoor helemaal kapot was. Laten we het houden op een champignon kwekerij. Maar hoe pakken we het dit jaar dan aan?
de vouwwagen uitzet

Hoe maken we de vouwwagen winter klaar?
– Alle textiel dus de binnen slaapcabines, de buiten slaapcabines, en de buitentent halen we uit de vouwwagen. Dit bewaren we apart en netjes opgevouwen op zolder waar het droog is. Hier kan dan geen vocht bij komen, en je bent in de gelegenheid om het doek een aantal keren in het half jaar even uit te vouwen en te bekijken.
– Alle losse onderdelen en accessoires halen we uit de vouwwagen. Dit gaat anders zweven als de vouwwagen op kantelbeugels staat.
– De matrassen halen we er ook uit en gaan ook op zolder zodat ook hier geen vocht en schimmel in kan komen.

Je hebt hiervoor natuurlijk wel veel ruimte nodig om alle spullen op te slaan maar het is dan wel gratis! Plus er is meer kans dat hij er heelhuids vanaf komt. Niets is vervelender dan de vouwwagen van de stalling halen hem dan open klappen en zien dat hij vol met schimmel zit. Het doek is dan vaak niet meer te redden en je zult op zoek moeten gaan naar een andere vouwwagen. Dit is mij afgelopen keer ook overkomen en dat levert erg veel stress op, als je je vakantie al gepland hebt. Beter voorkomen dan genezen zeg ik dan maar!

Hoe maak jij de vouwwagen winter klaar?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.