De vouwwagen opknappen ; deel 1

vouwwagen

Een week geleden kocht ik een 2ehands vouwwagen van het merk Jamet Canyon. Dat er wat dingen aan vervangen moesten worden dat wisten we meteen. We gaan de vouwwagen opknappen was het idee. Vandaag neem ik je mee tijdens het opknap proces. Wat er gedaan moest worden en hoe het er uiteindelijk uit ziet, dat lees en zie je in dit artikel.

Het begin – De vouwwagen opknappen

In deel 1 neem ik jullie mee tijdens het proces voor het opknappen van de vouwwagen. Op zondag 7 augustus kocht ik de vouwwagen. Die dag gingen we gelijk door naar de dagcamping om te kijken wat er allemaal gedaan moest gaan worden. De rits van de voortent moest vervangen worden, dus dat was klus 1. Ook zagen we dat de vloerplaat van de vouwwagen doorgezakt was. Dit wilden we ook gaan vervangen dus dat werd klus 2. Verder waren er ook een aantal rubbers/elastieken aan vervangen toe, en wilde we het doek opnieuw behandelen met een waterdichte spray. Oftewel genoeg klusjes om te doen.

Dit wilden we allemaal doen voordat de vouwwagen gestald gaat worden. Op internet ging ik op zoek naar online shops voor kampeer spullen. Al snel kwam ik uit bij kampeertopper.nl (geen sponsor!) en kon ik een deel van het lijstje gaan bestellen.

Wat ik bestelde:
– Dikke rubbers/elastieken
– Dunne rubbers/elastieken
– 3 flessen van een liter waterdicht spray
– Gasslang
Omdat de rits ook vervangen moest worden bestelde ik die ook online bij een andere kampeerwinkel.
– 355 cm rits dubbel
– Reparatie set tentdoek beige

Wat ik bij Action kon halen:
– Groene opvallende scheerlijnen
– Gewone scheerlijnen
– Hamer
– Gekleurd tape
– 2 Spanbandjes

Bij de Karwei kocht ik een houtenplaat voor de vloer van de vouwwagen. Deze werd gelijk op maat gezaagd daar (ideaal!). Dus had ik afgelopen week alle materialen binnen voor het opknappen van de vouwwagen. Nu kon het avontuur pas echt beginnen, want alles moest natuurlijk ook nog gemaakt worden. Mijn moeder begon aan de rist (zij is echt onwijs handig met de naaimachine!), en ik begon met de vloer. Deze had ik los gehaald en de nieuwe plaat ingeteerd aan de onderkant.

Wat ik allemaal deed, en hoe dit verliep vertel ik je graag in deel 2 van mijn opknap avontuur.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

4 thoughts on “De vouwwagen opknappen ; deel 1

    1. Dankjewel! Ik vind het echt heerlijk om te kamperen. En nu we onze eigen vouwwagen hebben, gaan we er alleen nog maar meer plezier aan beleven. Het opknappen vind ik ook erg leuk om te doen 🙂

  1. Aaag ik ben zo jaloers…….. 😛 ik zou ook zo graag willen kamperen alleen mijn vriend houd er echt niet van… 🙁
    Maar wat super stoer en tof dat je eigen vouwwagen hebt!! Ben benieuwd naar je volgende artikel meid! x

    1. Je mag wel een keer mee hoor 🙂 Haha. Best wel jammer dat je vriend er niet van houd, zijn eigenlijk best wel goedkope vakanties met een vouwwagen 🙂 Dinsdag komt er een nieuw artikel. Morgen ga ik naar de dagcamping om de vouwwagen in te spuiten, en dan zal er volgende week het laatste deel volgen waarschijnlijk. Daarna gaat hij naar de stalling, en gaan we er volgend jaar (misschien de meivakantie) mee op vakantie 🙂 Kijk er echt al naar uit, haha. xx

Comments are closed.