De voordelen van studiolampen?

voordelen van studiolampen

Op mijn zolderkamer heb ik niet altijd even mooi licht. Foto’s maken voor mijn blog is dan ook vaak een flinke uitdaging, vooral in de winterdagen. Maar daar is een oplossing voor! Studiolampen helpen mij om mooie lichte foto’s te maken waarbij alles goed te zien is. Wat zijn de voordelen van studiolampen? Oke, en een beetje de nadelen voor wie dat interessant vind!

Sinds een kleine 2 weken heb ik een set studiolampen die mij echt enorm helpen met foto’s maken tijdens deze donkere dagen. Ik kan nu bijvoorbeeld rustig in de avond foto’s maken wat ik eerder niet kon vanwege de veel te donkere foto’s die eruit zouden komen. Een studiolamp maakt niet alleen mijn foto lichter maar doet nog veel meer….

De voordelen en nadelen van studiolampen

Het is voor een artikel wel zo eerlijk om zowel de voor als nadelen te beschrijven van een product. Hoe tevreden ik ook ben toch zijn er punten waar ik misschien iets minder rekening mee had gehouden toen ik de studiolampen ging aanschaffen.
Goed, naast voordelen zijn er natuurlijk ook gewoon nadelen aan het hebben van studiolampen. Ik vind ze persoonlijk het wel waard (af en toe een beetje lastig maar goed, ik heb het er voor over!).
voordelen van studiolampen
De voordelen
– Lichtere foto’s
– Geen harde schaduwen meer in foto’s
– Altijd foto’s kunnen maken, zelfs midden in de nacht!
– Minder tijd besteden om te bewerken

De nadelen
– Ruimte, je moet er wel echt ruimte voor hebben
– Stroom, als je ledlampen gebruikt valt dat mee, maar met een gewone lamp is dat pijnlijk in de portemonnee
– Nieuwe lampen zijn duur in aanschaf

Binnenkort een artikel waar ik het verschil van de verschillende opties laat zien. Hoe zien de foto’s eruit met witte paraplu, met een zilveren (reflectie) paraplu en zonder paraplus maar met het daglicht dat ik momenteel in mijn zolderkamer heb. Het verschil is duidelijk te zien in de foto’s die ik tot nu toe heb gemaakt, maar ik wil natuurlijk wel de verschillen duidelijk kunnen laten zien.
Ben jij benieuwd hoe ik mijn studiolampen gebruik en waar ik die betaalbare lampen vandaan ga halen?

Heb jij ook wel eens last van donkere foto’s?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

1 comments on “De voordelen van studiolampen?

Comments are closed.