De voordelen van collageen die je nog niet wist – van Plent!

collageen van plent

Wist je dat je lichaam uit maar liefst 30 % collageen bestaat en dit eiwit in bindweefsel (dus de huid), organen en gewrichten voor komt. Veel mensen denken dat collageen alleen goed is voor de huid, maar ook binnen in je lichaam zorgt het voor behoorlijk wat voordelen! De voordelen van collageen zou iedereen dus moeten kennen.

Na je 25e levensjaar neemt de lichaamseigen productie van collageen langzaam iets af. Maar collageen hebben we nodig, ook na ons 25e levensjaar, misschien dan wel extra hard zelfs. Na het lezen van dit artikel weet je dat je lichaam collageen nodig heeft en dat je dit zelf ook kunt innemen.

Wat is en doet collageen

collageen van plent
Collageen is een eiwit dat ons lichaam zelf aanmaakt, maar in de meeste gevallen ook tekort komt. Zo komen ouderen, sporters, mensen met een lichamelijk zware baan, herstellende zijn van een operatie of zwanger zijn, hebben baat bij voldoende inname van dit eiwit.
Dit eiwit zorgt in ons lichaam voor verschillende processen, daarom hier op een rij wat collageen allemaal doet of goed voor is:

 • Rimpels, striae, cellulitis
  Je kent natuurlijk al die gezichtsproducten met collageen wel. Want dit stofje gaat namelijk rimpelvorming tegen, maar in gezichtsproducten doet het niet veel omdat het niet goed genoeg kan op worden genomen door het lichaam (daar later meer over!).

 • Botten, kraakbeen en gewrichten
  Als we ouder worden nemen ook de kwaaltjes met onze botten, kraakbeen en gewrichten toe. Dit bestaat namelijk allemaal deels uit collageen. Door dus weer collageen toe te voegen zullen slijtages weg blijven en klachten verminderen.

 • De darmen
  Ik wat ik zelf nog niet wist, maar door het gebruik van Marine Collegan Berry wel te weten ben gekomen is dat collageen ook in de darmen actief is. Zo helpt het namelijk een beschadigde darmwand te herstellen, een beschermlaagje in de maag legt en slijmvliezen herstelt. Heb je dus last van brandend maagzuur, lekkende darm (of andere klachten met de darm) is het dus aan te raden om Collageen te gaan gebruiken.

 • Haar en nagels
  Door extra collageen in te nemen hebben haar en nagels genoeg aminozuren om je haar weer sterk en glanzend te maken. Bij een te kort merk je namelijk dat je haar droog is en je nagels snel afbreken.
  marine collagen berry van plent

Marine Collagen Berry!


En nu komt het goede nieuws! Namelijk de Marine Collagen Berry van Plent is een poeder die je elke dag kunt innemen in een glas water, thee, koffie, smoothie of door je eten en zorgt ervoor dat de collageen hoeveelheid in je lichaam voldoende is. Binnen zo’n 30 minuten neemt het lichaam de collageen al op en kan het zijn werk gaan doen. Omdat Collageen het beste en snelste wordt opgenomen en verteerd als je het in poedervorm inneemt (dit gebeurt overigens pas in de dunne darm).

Deze grote pot met 300 gram poeder in de smaak berry smaakt net even iets lekkerder dan het gewone poeder. Je hebt maar 2 eetlepels (ongeveer 10 gram) per dag nodig waardoor je best lang met deze pot kan doen. Ik heb het nu in verschillende drankjes gebruikt en mijn voorkeur gaat uit naar thee. Ik ben zelf in ieder geval erg tevreden over dit merk en de smaak. Ik ga het nog een tijdje langer gebruiken om te kijken of ik al verschil ga merken met mijn haren, nagels, huid en darmen!

Gebruik jij Collageen?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “De voordelen van collageen die je nog niet wist – van Plent!

 1. Dit klinkt héél erg interessant!
  Mijn kapsel word sneller afgebroken omdat ik veel lig en het is kurkdroog.
  Voor het gebruik om slijtages tegen te gaan of om het verminderen van botafbraak etc. ben ik erg benieuwd…..
  Deze poeder is namelijk erg duur in aanschaf.
  As is dit er in pilvorm is zou ik het zeker sneller kopen….
  Omdat men dit gemakkelijker in kan nemen.

  Een hele fijne dag en goed begin van deze nieuwe week ‍♀️

Comments are closed.