De tuin herfst klaar maken!

moestuin 2020

De tijd dat we uren in de tuin konden zitten is voorbij. De herfst is echt in aantocht en daarom is het tijd om de tuin aan te pakken en voor te bereiden op het winterseizoen. De tuin herfst klaar maken, alles opruimen, de moestuin voorbereiden en het tuinmeubel aanpakken. Wat staat er allemaal op de planning?

Nu de warme zomer avonden voorbij zijn en we liever onder een plaid op de bank kruipen, is het tijd om de tuin herfst klaar te maken. Het tuinset voor 4 personen kan de schuur in, de moestuin wordt als maar kleiner en accessoires verdwijnen ook in de schuur. Het kan een flinke klus zijn om de tuin helemaal op te ruimen na een drukke zomer.

De tuin opruimen

Onze achtertuin is niet eens zo heel erg groot, er staat een grote overkapping met een lounge set die we zelf hebben gemaakt en natuurlijk mijn moestuin die in de rest van de tuin te vinden is. Ondanks dat moet er zeker wel het nodige opgeruimd worden. De overkapping is altijd een soort van verzamelplaats van spullen die je nog even op moet ruimen, maar dat nooit echt gebeurd. Tijd om dit eens flink onder handen te nemen en ons klaar te maken voor de wintermaanden. Maar ook de moestuin moet eraan geloven, langzaam maar zeker wordt hij leger en leger. Ik maakte een to-do lijst voor mezelf voor het opruimen / herfst klaar maken van de tuin.
moestuin 2020

To-do lijst voor de tuin
1. Spullen onder de overkapping opruimen
2. De 1 jarige planten opruimen
3. De aarde van de moestuin wisselen
4. Kas maken voor de paprika en tomaten die nog niet uitgebloeid zijn
5. Vegen

De moestuin


Op dit moment staat de moestuin nog aardig vol. De bieten en wortels groeien goed, de tomaten hangen nog vol met vruchten en bloemen en ook de paprika maakt nog nieuwe bloemen aan. Zonde om de moestuin al leeg te halen! Daarom maak ik een kas zodat ze toch nog wat warme krijgen en nog verder kunnen groeien. Wel ruim ik alvast de kruiden op, deze doe ik in de hak molen om vervolgens in te vriezen. Zo heb ik de komende maanden nog voldoende verse kruiden uit de tuin. Voor nu is de moestuin nog iets waar ik nog niet volledig mee aan de slag kan omdat er nog veel in staat wat moet blijven staan.

Heb jij de tuin al herfst klaar gemaakt?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.