Dè tip om je droge haren te herstellen

roomspray

Weet jij wat dè tip is om je droge haren te herstellen? Ik wel en deel daarom mijn geheim om je haren ultra zacht te laten aanvoelen. Droge haren zijn verschrikkelijk en het is super simpel om het op te lossen. Als je maar weet hoe dat moet, toch? Lees daarom verder om je droge haren te herstellen, voorgoed!

Geen dure middeltjes of allerlei foefjes toepassen voor het herstellen van je droge haren. Nee, dit product helpt als een tierelier en is helemaal niet zo duur! Naast het product wat mijn droge haren omtoverde tot zijde zachte lokken, deel ik nog meer tips wat je kunt doen om je haren in optimale staat te houden!

Hoe herstel je die droge haren?

Je kent het vast wel, je heb last van droog haar en hebt al van alles geprobeerd om het op te lossen, zonder resultaat. Je kunt droog haar krijgen door verschillende dingen, namelijk het kleuren van je haar, veel gebruik maken van stylingsmiddelen of krulmiddelen of door invloed van buitenaf (het weer kan ook invloed hebben op je haar!). Het duurt altijd even voordat je haren hiervan herstellen, ook met de tips die ik deel in dit artikel, maar je gaat wel al gelijk een wereld van verschil merken.

Al jaren heeft Garnier de Banana Hair food masker in het assortiment, een geliefd product voor mensen met droge haren. Maar nu is er ook een nog goedkopere variant te koop bij Action! Met precies hetzelfde effect!

De Banana hair food masker voedt het haar intensief en hydrateert je haar super goed. De shampoo zet de haar schubben open waardoor het masker tot diep in de haar kan komen. Met de conditioner sluit je de schudden zodat het masker ook echt in het haar blijft zitten. Je kunt hier dus wel tot 10 dagen resultaat van merken.

Wat je nog meer kunt doen om je droge haren te herstellen?

Als je last hebt van droog haar, of misschien ook wel beschadigd haar dan is het belangrijk om niet teveel hitte producten te gebruiken. Laat die stijltang of krultang liever achterwege. En als je toch die föhn moet gebruiken zorg er dan voor dat je een product gebruikt die je haar beschermt tegen de hitte van de föhn. Ook vitamine A schijnt te helpen tegen droge haren omdat dit zorgt voor de talgproductie. Het is niet direct te merken, maar op de langere termijn merk je weldegelijk verschil.

Naast dit soort tips, heb ik ook nog algemene tips om je haren te beschermen.
Gebruik bijvoorbeeld alleen nog elastiekjes zonder ijzertje, die zijn tegenwoordig overal te koop. En wil je nog een stap verder gaan? Kies dan voor een satijnen kussensloop, ook die zijn er in alle prijsklasse tegenwoordig. Een satijnen kussensloop is zachter waardoor je haren minder snel kunnen afbreken/splijten.

Zelf heb ik heel erg gemerkt dat als ik mijn haren was met producten zonder siliconen (thanks to Balea!) mijn haren ook veel zachter en mooier zijn. Hier gaat ook even een tijdje overheen voordat je het merkt omdat je haren nu siliconen gewend zijn, maar echt ik wil niet meer anders!

Heb jij last van droge haren?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.