De superfood siroop van Curcum

curcum

Ik heb de afgelopen weken geëxperimenteerd met de superfood siroop van Curcum. Van drankjes tot pannenkoeken en zelfs een omelet! Benieuwd wat deze siroop zo speciaal maakt en wat er allemaal van heb gemaakt? Ik deel een aantal van mijn recepten met jou zodat jij ook de speciale siroop kunt omtoveren tot iets speciaals.

Ik houd wel van nieuwe producten en zeker als die apart zijn. De superfood siroop bevat curcuma, gember, agave en oakwood! Daarna zit er ook een klein beetje Madame Jeanette peper extract in wat net die extra pit geeft aan deze siroop. Mocht je niet van scherp houden dit merk je eigenlijk helemaal niet omdat de curcuma ook al een pitje heeft.

Wat is Curcum en wat maakt deze siroop zo speciaal?

CURCUM IS DÉ SUPERFOOD SIROOP O.B.V. AGAVE, KURKUMA, GEMBER MET EEN ONDERTOON VAN EIKENHOUT EN EEN LICHT PITTIGE BITE! Dit product is soja-vrij, glutenvrij, zuivelvrij, non-gmo en wordt ook nog eens geleverd in een prachtige verpakking! De verpakking is zeer kleurrijk, ik werd er gelijk vrolijk van!
Maar het gaat vooral om de inhoud natuurlijk. De ingrediënten zijn heel goed gekozen want naast de heerlijke combinatie is dit ook nog eens heel goed voor je. Je spijsvertering wordt sowieso heel blij van kurkuma en gember, daar kan ik als Crohn patiënt over mee praten!
superfood siroop curcum
Dit product zijn vele verschillende gerechten te verwerken en kan wel eens het geheime ingrediënt zijn van jouw lievelingsrecept! Doordat de mogelijkheden om dit product te gebruiken eindeloos zijn kun je er echt alle kanten mee op. Ga je voor zoete gerechten, of heb je liever toch hartige gerechten, het kan allemaal met deze siroop! Het lukt me zelf wel erg leuk om er een aantal uit gaan proberen en ik deed alles op gevoel. Laten we eens een lijstje maken met recepten die ik zelf heb uitgeprobeerd en die ik jou zeker kan aanraden.

Hoe ik deze siroop zou gebruiken?

Ik heb nu een aantal weken deze siroop kunnen uitproberen en dat deed ik ook volop. Als eerste begon ik met het zetten van een simpele thee. Hiervoor deed ik een eetlepel siroop en een theelepel honing samen met gekookt water in een beker. Zoals mijn nieuwe warme drank je gewoon, waar ik normaal het liefste vlierbessensiroop gebruikte maak ik nu graag een kopje warme thee met deze siroop van Curcum.

1. Thee
1 eetlepel siroop, 1 theelepel honing en gekookt water in een beker of glas.

2. Marinade bij kip!
Mijn persoonlijke favoriet! Ik marineerde kipreepjes in ongeveer 50ml siroop samen met paprika poeder en een klein scheutje soja saus. Die kipreepjes gebruikte ik vervolgens in een rijstgerecht en iedereen heeft echt lopen smullen! De kip blijft lekker mals en neemt de marinade goed op, hoe langer je het laat marineren, hoe sterker de smaak!
curcum

3. Pannenkoeken
Nee niet over de pannenkoeken, wat natuurlijk ook heel goed gaat, maar door het beslag heen! Ik deed een goede scheut door het slag en bakte zowel hartige pannenkoeken en ham/spek en de basis pannenkoeken. Beide heel erg lekker maar hierin ging mijn voorkeur vooral naar de hartige. Nog lekkerder in combinatie met gebakken ui op de pannenkoek!

4. Een omelet
De laatste weken eet ik elke week wel een omelet. En dan het liefst zo uitgebreid mogelijk. Mijn favoriet is als volgt; 2 eitjes, een goede scheut siroop, een klein scheutje melk, tomatenblokjes, stukjes ham, snufje paprikapoeder, 2 snufjes gedroogde dille. I love deze combi! De siroop heeft een heerlijk zoetig vleugje in deze omelet combi maar daarnaast ook een pitje door de kurkuma en madame Jeanette.

Maar dat zijn niet alle mogelijkheden!

En daar blijft het zeker niet bij! Op de website van Curcum staan nog veel meer recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van muffins of cocktails? Zoals ik al zei, de mogelijkheden zijn echt eindeloos! Door de smaak is het makkelijk toe te passen in allerlei gerechten en recepten. Een fles van 700ml die is ook niet heel snel op en voor de prijs van €29,95 is het zeker het proberen waard. Ik weet zeker dat jij het ook lekker vind!

Laat in de reacties weten hoe jij deze siroop zou combineren en welke van mijn recepten jij wel wilt uitproberen! Misschien dat ik er dan binnenkort wel 1 ga delen.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “De superfood siroop van Curcum

  1. Fijne tip.
    Dit ken ik niet.
    Pittige gerechten eet ik niet meer kan er niet tegen net zoals paprikapoeder.
    Helaas slaan mijn darmen hiervan op hol.
    Ik zal wel kijken op de website die dit verkoopt.

    Een fijne dag…..

    1. Echt pittig is het niet, het is meer de kurkuma die je proeft. Mijn darmen vinden dat inderdaad ook niet leuk (dat hele pittige) maar van kurkuma worden ze echt rustiger.
      Fijne dag!

Comments are closed.