De producten van Bulldog

Bulldog producten

Heel af en toe wordt ik verwend met een aantal perspakketjes en van het PR bureau ontving ik begin dit jaar producten van Bulldog. Na een aantal maanden testen ben ik eindelijk klaar met het maken van deze review. Wat maken de producten van Bulldog zo bijzonder en is het enkel voor mannen? Dit dierproefvriendelijke merk maakt ook nog eens gebruik van natuurlijke ingrediënten en is gemaakt in Engeland.

Het merk Bulldog leerde ik vorig jaar kennen tijdens het persevent van het pr bureau waar ik destijds voor uitgenodigd was. Extra leuk is dat een mannen product ook gewoon voor vrouwen gebruikt kan worden. Mijn broertje (die ook regelmatig op mijn blog te zien is met outfits) testte deze producten een aantal maanden uit.

Bulldog producten – Algemene informatie

Het idee voor Bulldog ontstond in 2005 toen oprichter Simon Duffy opmerkte dat er geen huidverzorging bestond die speciaal voor mannen ontwikkeld is die waarde hechten aan natuurlijke ingrediënten. In de winkelschappen lagen weliswaar producten die hij gebruikte, maar eigenlijk bevielen ze hem niet echt. Na twee jaar uitgebreid productonderzoek, -ontwerp en -ontwikkeling samen met zijn vriend en medeoprichter Rhodri Ferrier, maakte het nieuwe merk Bulldog zijn debuut bij een vooraanstaande Britse retailer. De producten hebben sindsdien diverse prijzen gewonnen en zijn in veel landen verkrijgbaar. Sinds Bulldog in een kleine slaapkamer in West-Londen ontstond, hebben de oprichters veel bereikt. En wat Simon en Rhodri er destijds toe aangezet heeft, is vandaag de dag nog steeds dezelfde drijfveer van Bulldog.
Bulldog producten

Een paar tips van Bulldog zelf


Verzorgingstip voor mannen in de winter en zomer periodes
De man komt het koude seizoen maar ook het warme seizoen door met de volgende tips:
Niet te warm, alstublieft
Natuurlijk lonken warme douches of een bad in de winter, maar let op: te warm water doet de huid geen goed. Experts raden een watertemperatuur van ongeveer 35 graden aan.
Vocht eerst!
De Moisturiser producten van Bulldog, Zowel de Original als de Sensitive variant, maken zelfs de ruwe winterhuid weer glad en soepel. De speciaal voor mannen ontwikkelde producten zijn eenvoudig in gebruik dankzij hun ongecompliceerde toepasbaarheid en de natuurlijke ingrediënten. De Original Moisturiser bevat onder andere groene thee en groen zeewier, de Sensitive Moisturiser is verrijkt met baobab, haver en wilgenkruid.
Soepel na het scheren
Wind-, weer- en verwarmingslucht kunnen ook het scheergebied van het gezicht belasten. Zorg dat je dit deel van het gezicht de juiste zorg geeft met de After Shave Balm van Bulldog. De Sensitive After Shave Balm met baobab, haver en wilgenkruid en de Original After Shave Balm met aloë vera, camelina olie en groene thee, zijn hier de beste vrienden van mannen die regelmatig scheren.
Blijf schoon
Het goed reinigen van de huid is ook een aanrader in de winter. Het is belangrijk dat men verzorgingsproducten gebruikt die natuurlijke ingrediënten bevatten en die de huid niet irriteren. De Original Face Wash van Bulldog reinigt het gezicht grondig en is verrijkt met aloë, camelina olie en groene thee.
Alle BULLDOG producten zijn veganistisch en er worden uiteraard geen dierproeven voor uitgevoerd. De huidverzorgingsproducten zijn vrij van kunstmatige kleurstoffen en synthetische geurstoffen.
bulldog producten

Het testen van de Bulldog producten!

Bulldog is een merk dat nog niet heel erg lang in Nederland te koop is. Voor iedereen die regelmatig langs de DM drogist gaat heeft deze vast al wel zien liggen in de schappen. De strakke witte verpakkingen met stoere bulldog print zijn een opvallend product in de schappen. Bij een aantal producten staan er bovenop de verpakking stickers met een bulldog erop waar ook een klein beetje extra informatie over de producten op staan.
Zelf probeerde ik een aantal producten uit en liet ik mijn jongste broertje ook de producten een ruime 2 maand de 3 verschillende producten uit. Zelf probeerde ik alleen niet de aftershave crème uit, die liet ik over aan mijn broertje. Erg fijn is dat op de aftershave na de producten en vrij neutrale geur hebben en dus ook prima voor vrouwen te gebruiken zijn. Handig toch?

Aftershave balsem

Deze balsem trekt redelijk snel in en zorgt na het scheren voor een glad gevoel en minder geïrriteerd gevoel en uitstraling. Van alle producten die mijn broertje testen vond hij deze het fijnste en gebruikt hem sindsdien altijd na het scheren. De balsem heeft een lekkere mannen geur en zit in een handige knijp tube waardoor het ook hygiënisch is en blijft. Het is geen hele dunne balsem / crème en dient ook goed uitgesmeerd te worden. Na het insmeren voelt de huid erg zacht en geeft een lichte verkoeling. In deze after shave balm zijn 8 essentiële oliën verwerkt, aloe vera, kamille, komkommer en groene thee extract om ervoor te zorgen dat de huid zacht aanvoelt en minder geïrriteerd wordt. Alle ingrediënten zijn natuurlijk wat echt verbazingwekkend is! De verpakking bevat 100 ml en dat is genoeg om een redelijke tijd mee vooruit te kunnen.

Original face scrub

Dit product vond ik zelf erg fijn. Omdat ik zelf een erg gevoelige hoofdhuid heb, heb ik dit product voornamelijk getest op armen en benen. Kan met zekerheid zeggen dat ik dit een erg fijne scrub vind en ik hem redelijk neutraal vind ruiken. Het is niet een typische mannen geur maar ook zeker geen vrouwengeur. Daarom kunnen zowel mannen als vrouwen dit product gebruiken! Deze scrub is dus te gebruiken voor het hele lichaam en niet alleen specifiek voor het gezicht (al staat er wel op dat het een gezichtsproduct is!). Verder is ook dit product gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Er zit onder andere aloe vera, kamille olie en groene thee in verwerkt. Dit product is speciaal ontwikkeld om diep te reinigen en de huid te verzachten. Er wordt aangeraden om eerst het gezicht te reinigen met warm water (zodat de poriën open gaan) en vervolgens voorzichtig de scrub aan te brengen en vervolgens met voldoende water af te spoelen.
bulldog producten

Sensitive Moisturiser

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen zijn alle producten gemaakt van natuurlijke ingrediënten, en is in dit product baobab (apenbroodboom), haver en basterdwederik verwerkt. Speciaal voor de gevoelige huid en om de huid niet plakkerig en glimmend te maken. Door elke ochtend en avond deze crème te gebruiken krijg je een mooie verzorgde huid zonder irritatie.

Producten van Bulldog zijn in Nederland te koop bij Etos en prijzen varieren tussen de €5,99 en de €9,99. Kijk ook een in Duitsland, daar zijn verzorgingsproducten vaak nog goedkoper!

Kende jij het merk Bulldog al?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

6 thoughts on “De producten van Bulldog

Comments are closed.