De plaatsnamen kaart voor de webshop – Update #8

Wauw de laatste blog over de plaatsnamen kaart voor de webshop schreef ik in juli 2022. Hoogtijd dus op een update te geven over de plaatsnamen kaart. Deze kocht ik speciaal voor de webshop om de plaatsen in te kleuren waar de bestellingen naar toe zijn gegaan. Onwijs leuk om bij te houden en zo visueel te zien waar alle pakketjes naar toe gaan. Niet omdat het moet maar gewoon omdat het onwijs leuk is om te doen! Dus tijd voor een 6e update!

Het leek mij dus wel leuk om een aantal keren een update te geven over deze kaart. Omdat ik zowel in Excel een bestandje bij houdt met de plaatsnamen en natuurlijk de kaart op de muur inkleur heb ik een goed beeld en overzicht.

Plaatsnamen kaart inkleuren

In een eerder artikel over de plaatsnamen kaart schreef ik nog dat ik elke woensdag de nieuwe namen van de week mocht gaan inkleuren. Inmiddels ben ik zo enthousiast dat ik niet meer een week kan wachten tot ik weer kan gaan kleuren, daarom kleur ik de nieuwe plaatsen gelijk in. Kleine update ten opzichte van de vorige updates, ik houd het lijstje in Excel niet meer bij. Inmiddels zitten we op zoveel plaatsen dan het onbegonnen werk is om dit dubbel te gaan bij houden.

Wat is de tussenstand inmiddels?


Op 1 januari 2021 ben ik begonnen met het bijhouden van alle plaatsnamen waar de pakketjes van mijn webshop naar toe gaan. In 2021 maakte ik gebruik van een roze kleur om de plaatsen in te kleuren, in 2022 gebruikte ik paars en nu in 2023 gebruik ik licht blauw.

In 2021 eindigde ik met 446 plaatsen wat ik al onwijs veel vond! Maar 2022 zijn we geeindigd met 562 plaatsen als ik het goed uit mijn hoofd zeg. Laten we het lijstje eens up-to-date gaan maken:

De plaatsen die zijn ingekleurd staan hieronder, achter de | staat hoeveel plaatsen er sinds de vorige update zijn bijgekomen.
Friesland: 30 plaatsen ingekleurd | + 6 plaatsen
Groningen: 25 plaatsen ingekleurd | + 1 plaats
Drenthe: 31 plaatsen ingekleurd | + 4 plaatsen
Overijssel: 42 plaatsen ingekleurd | + 8 plaatsen
Flevoland: 7 plaatsen ingekleurd
Gelderland: 82 plaatsen ingekleurd | + 9 plaatsen
Noord Brabant: 85 plaatsen ingekleurd | + 6 plaatsen
Limburg: 43 plaatsen ingekleurd | + 4 plaatsen
Zeeland: 19 plaatsen ingekleurd | + 2 plaatsen
Zuid Holland: 94 plaatsen ingekleurd | + 6 plaatsen
Noord Holland: 72 plaatsen ingekleurd | + 8 plaatsen
Utrecht: 32 plaatsen ingekleurd | + 8 plaatsen

De +.. plaatsen zijn dus nog bovenop het aantal dat ervoor zijn benoemd. Dat betekend dat er momenteel dus 35 plaatsen uit Friesland zijn ingekleurd. Heel tof op te zien dat Zuid Holland bijvoorbeeld al 100 ingekleurde plaatsen heeft!
Dat betekent dat op het moment van schrijven (8 mei wanneer ik dit typ) ik totaal 624 plaatsen in Nederland heb ingekleurd. Omdat ik momenteel meer buitenlandse bestellingen heb dan Nederlandse gaat het niet heel erg snel.
We hebben ons doel van 600 verschillende plaatsen dus inmiddels behaald! Tijd voor een nieuw doel, ik ga voor 700 plaatsen eind van dit jaar! Wellicht dat het dit jaar ook sneller gaat, omdat we dit jaar ook op beurzen en markten staan/

Wat denk je, halen we dit jaar de 700 plaatsen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.