De plaatsnamen kaart voor de webshop – Update #7

Een tijdje geleden deelde ik een artikel over de plaatsnamen kaart. Deze kocht ik speciaal voor de webshop om de plaatsen in te kleuren waar de bestellingen naar toe zijn gegaan. Onwijs leuk om bij te houden en zo visueel te zien waar alle pakketjes naar toe gaan. Niet omdat het moet maar gewoon omdat het onwijs leuk is om te doen! Dus tijd voor een 6e update!

Het leek mij dus wel leuk om een aantal keren een update te geven over deze kaart. Omdat ik zowel in Excel een bestandje bij houdt met de plaatsnamen en natuurlijk de kaart op de muur inkleur heb ik een goed beeld en overzicht.

Plaatsnamen kaart inkleuren

In een eerder artikel over de plaatsnamen kaart schreef ik nog dat ik elke woensdag de nieuwe namen van de week mocht gaan inkleuren. Inmiddels ben ik zo enthousiast dat ik niet meer een week kan wachten tot ik weer kan gaan kleuren, daarom kleur ik de nieuwe plaatsen gelijk in. Dat betekent ook dat mijn lijstje in Excel nu altijd up-to-date is en ook de kaart gelijk ingekleurd wordt zodat ik naar een plaats verzend waar ik nog niet eerder een pakketje naar toe heb gestuurd.

Omdat ik dit artikel al een aantal dagen geleden heb geschreven deel ik de tussenstand tot een dag voordat ik dit artikel schreef. Dat betekent dat er ondertussen alweer nieuwe plaatsen bij kunnen zijn gekomen!
In 2021 hebben we een roze kleur gebruikt om de plaatsen op de kaart in te kleuren. Dit jaar (2022) gebruik ik een paarse kleur voor de nieuwe plaatsen. Zo kunnen we ook zien welke plaatsen er dit jaar bij zijn gekomen!

Wat is de tussenstand?

Op 1 januari 2021 ben ik begonnen met het bijhouden van alle plaatsnamen waar de pakketjes van mijn webshop naar toe gaan. Ondertussen hebben we er alweer maanden op zitten en zijn we aan de 3e kwartaal van 2022 begonnen.

In 2021 eindigde ik met 446 plaatsen wat ik al onwijs veel vond! Maar 2022 zijn we ook goed begonnen. Laten we het lijstje eens gaan maken:

De plaatsen die zijn ingekleurd staan hieronder, achter de | staat hoeveel plaatsen er sinds de vorige update zijn bijgekomen.
Friesland: 26 plaatsen ingekleurd | + 1 plaats
Groningen: 20 plaatsen ingekleurd | + 1 plaats
Drenthe: 22 plaatsen ingekleurd
Overijssel: 36 plaatsen ingekleurd | + 1 plaats
Flevoland: 5 plaatsen ingekleurd | + 1 plaats
Gelderland: 70 plaatsen ingekleurd | + 2 plaatsen
Noord Brabant: 77 plaatsen ingekleurd | + 1 plaats
Limburg: 39 plaatsen ingekleurd | + 2 plaatsen
Zeeland: 19 plaatsen ingekleurd
Zuid Holland: 85 plaatsen ingekleurd | + 2 plaatsen
Noord Holland: 63 plaatsen ingekleurd | + 1 plaats
Utrecht: 29 plaatsen ingekleurd

Dat betekent dat op het moment van schrijven (4 juli wanneer ik dit typ) ik totaal 503 plaatsen in Nederland heb ingekleurd. Omdat ik momenteel meer buitenlandse bestellingen heb dan Nederlandse gaat het niet heel erg snel.
We hebben ons doel van 500 verschillende plaatsen dus inmiddels behaald! Tijd voor een nieuw doel, ik ga voor 600 plaatsen eind van dit jaar!

Wat denk je, halen we dit jaar de 600 plaatsen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.