De plaatsnamen kaart voor de webshop – Update #6

Een tijdje geleden deelde ik een artikel over de plaatsnamen kaart. Deze kocht ik speciaal voor de webshop om de plaatsen in te kleuren waar de bestellingen naar toe zijn gegaan. Onwijs leuk om bij te houden en zo visueel te zien waar alle pakketjes naar toe gaan. Niet omdat het moet maar gewoon omdat het onwijs leuk is om te doen! Dus tijd voor een 6e update!

Het leek mij dus wel leuk om een aantal keren een update te geven over deze kaart. Omdat ik zowel in Excel een bestandje bij houdt met de plaatsnamen en natuurlijk de kaart op de muur inkleur heb ik een goed beeld en overzicht.

Plaatsnamen kaart inkleuren

In een eerder artikel over de plaatsnamen kaart schreef ik nog dat ik elke woensdag de nieuwe namen van de week mocht gaan inkleuren. Inmiddels ben ik zo enthousiast dat ik niet meer een week kan wachten tot ik weer kan gaan kleuren, daarom kleur ik de nieuwe plaatsen gelijk in. Dat betekent ook dat mijn lijstje in Excel nu altijd up-to-date is en ook de kaart gelijk ingekleurd wordt zodat ik naar een plaats verzend waar ik nog niet eerder een pakketje naar toe heb gestuurd.

Omdat ik dit artikel al een aantal dagen geleden heb geschreven deel ik de tussenstand tot een dag voordat ik dit artikel schreef. Dat betekent dat er ondertussen alweer nieuwe plaatsen bij kunnen zijn gekomen!
In 2021 hebben we een roze kleur gebruikt om de plaatsen op de kaart in te kleuren. Dit jaar (2022) gebruik ik een paarse kleur voor de nieuwe plaatsen. Zo kunnen we ook zien welke plaatsen er dit jaar bij zijn gekomen!

De foto hierboven is een foto van 2021, dus niet de meest up-to-date foto van dit moment. Ik zal bij de volgende update een nieuwe foto maken.

Wat is de tussenstand?


Op 1 januari 2021 ben ik begonnen met het bijhouden van alle plaatsnamen waar de pakketjes van mijn webshop naar toe gaan. Ondertussen hebben we er alweer maanden op zitten en zijn we aan de 2e kwartaal van 2022 begonnen.

In 2021 eindigde ik met 446 plaatsen wat ik al onwijs veel vond! Maar 2022 zijn we ook goed begonnen. Laten we het lijstje eens gaan maken:

De plaatsen die zijn ingekleurd staan hieronder, achter de | staat hoeveel plaatsen er sinds de vorige update zijn bijgekomen.
Friesland: 26 plaatsen ingekleurd
Groningen: 19 plaatsen ingekleurd | +1 plaats
Drenthe: 22 plaatsen ingekleurd | +1 plaats
Overijssel: 36 plaatsen ingekleurd | + 1 plaats
Flevoland: 5 plaatsen ingekleurd
Gelderland: 66 plaatsen ingekleurd | +4 plaatsen
Noord Brabant: 75 plaatsen ingekleurd | +2 plaats
Limburg: 38 plaatsen ingekleurd | +1 plaats
Zeeland: 15 plaatsen ingekleurd | +4 plaatsen
Zuid Holland: 82 plaatsen ingekleurd | +3 plaatsen
Noord Holland: 59 plaatsen ingekleurd | +4 plaatsen
Utrecht: 29 plaatsen ingekleurd

Dat betekent dat op het moment van schrijven (14 juni wanneer ik dit typ) ik totaal 491 plaatsen in Nederland heb ingekleurd. Omdat ik momenteel meer buitenlandse bestellingen heb dan Nederlandse gaat het niet heel erg snel. Sinds de vorige update in maart 2022 kwamen er dus nog weer 21 nieuwe plaatsen bij. Maar zoals ik zei, ik krijg meer buitenlandse bestellingen momenteel en ik verzend naar plaatsen waar ik al vaker naar toe heb verzonden (denk aan Amsterdam, Utrecht, etc). Dus nog 9 nieuwe plaatsen en dan zitten we eindelijk op de 500 plaatsen in Nederland!! Can’t wait.

Wat denk je, halen we dit jaar de 500 plaatsen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.