De plaatsnamen kaart voor de webshop – Update #5

Een tijdje geleden deelde ik een artikel over de plaatsnamen kaart. Deze kocht ik speciaal voor de webshop om de plaatsen in te kleuren waar de bestellingen naar toe zijn gegaan. Onwijs leuk om bij te houden en zo visueel te zien waar alle pakketjes naar toe gaan. Niet omdat het moet maar gewoon omdat het onwijs leuk is om te doen! Dus tijd voor een 5e update, de eerste van 2022!

Het leek mij dus wel leuk om een aantal keren een update te geven over deze kaart. Omdat ik zowel in Excel een bestandje bij houdt met de plaatsnamen en natuurlijk de kaart op de muur inkleur heb ik een goed beeld en overzicht.

Plaatsnamen kaart inkleuren

In een eerder artikel over de plaatsnamen kaart schreef ik nog dat ik elke woensdag de nieuwe namen van de week mocht gaan inkleuren. Inmiddels ben ik zo enthousiast dat ik niet meer een week kan wachten tot ik weer kan gaan kleuren, daarom kleur ik de nieuwe plaatsen gelijk in. Dat betekent ook dat mijn lijstje in Excel nu altijd up-to-date is en ook de kaart gelijk ingekleurd wordt zodat ik naar een plaats verzend waar ik nog niet eerder een pakketje naar toe heb gestuurd.

Omdat ik dit artikel al een aantal dagen geleden heb geschreven deel ik de tussenstand tot een dag voordat ik dit artikel schreef. Dat betekent dat er ondertussen alweer nieuwe plaatsen bij kunnen zijn gekomen!

Wat is de tussenstand?


Op 1 januari 2021 ben ik begonnen met het bijhouden van alle plaatsnamen waar de pakketjes van mijn webshop naar toe gaan. Ondertussen hebben we er alweer 13 maanden op zitten en zijn we aan de 2e maand van 2022 begonnen.

De tussenstand op dinsdag 27 juli 2021 was dat ik totaal 371 verschillende plaatsen heb genoteerd in het Excel bestandje en dus van de 2800 plaatsen op de kaart er al 371 heb ingekleurd.
De tussenstand op woensdag 18 augustus 2021 was dat ik totaal 410 verschillende plaatsen heb genoteerd in het Excel bestandje.
De tussenstand op woensdag 17 november 2021 was dat ik totaal 439 verschillende plaatsen heb genoteerd in het Excel bestandje. Een kleine groei dit keer want ik merk heel erg dat het steeds lastiger wordt om nieuwe plaatsen te krijgen. Er wordt onwijs veel besteld in een aantal plaatsen.
De tussenstand op 29 december 2021 was dat ik totaal 457 plaatsen heb ingekleurd in 2021! Bizar hoeveel! Dit zijn dus unieke plaatsen waar een pakketje naar toe is gegaan!

Misschien ook leuk om een tussenstand per provincie te delen. Om alle plaatsen te delen in een artikel is wat te veel van het goede. Wil je weten welke plaatsen ik al heb gehad? Op TikTok deel ik regelmatig een update filmpje van de kaart en daar kun je ook heel duidelijk de ingekleurde plaatsen zien.

De tussenstand van de 457 plaatsen per provincie:
– Friesland = 26 plaatsen
– Groningen = 19 plaatsen
– Drenthe = 20 plaatsen (+1 plaats)
– Overijssel = 34 plaatsen (+1 plaatsen)
– Gelderland = 64 plaatsen (+2 plaatsen)
– Flevoland = 5 plaatsen
– Utrecht = 29 plaatsen
– Limburg = 37 plaatsen
– Noord Brabant = 74 plaatsen
– Zeeland = 13 plaatsen (+2 plaatsen)
– Zuid Holland = 79 plaatsen (+3 plaatsen)
– Noord Holland = 57 plaatsen (+1 plaats)
Totaal heb ik tot 27 januari 2022, 467 plaatsen in kunnen kleuren. Het doel dit jaar is de 500 inkleuren, dat gaat als we zo door gaan wel lukken! Het is nu ook iets makkelijker bijhouden wat nieuw is want ik kleur sinds 1 januari 2022 met een nieuwe kleur, namelijk paars!

Wat denk jij, gaan de kaart ooit vol krijgen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.