De plaatsnamen kaart voor de webshop – Update #1

Een tijdje geleden deelde ik een artikel over de plaatsnamen kaart. Deze kocht ik speciaal voor de webshop om de plaatsen in te kleuren waar de bestellingen naar toe zijn gegaan. Onwijs leuk om bij te houden en zo visueel te zien waar alle pakketjes naar toe gaan. Niet omdat het moet maar gewoon omdat het onwijs leuk is om te doen!

Het leek mij dus wel leuk om een aantal keren een update te geven over deze kaart. Omdat ik zowel in Excel een bestandje bij houdt met de plaatsnamen en natuurlijk de kaart op de muur inkleur heb ik een goed beeld en overzicht.

Plaatsnamen kaart inkleuren

In een eerder artikel over de plaatsnamen kaart schreef ik nog dat ik elke woensdag de nieuwe namen van de week mocht gaan inkleuren. Inmiddels ben ik zo enthousiast dat ik niet meer een week kan wachten tot ik weer kan gaan kleuren, daarom kleur ik de nieuwe plaatsen gelijk in. Dat betekent ook dat mijn lijstje in Excel nu altijd up-to-date is en ook de kaart gelijk ingekleurd wordt zodat ik naar een plaats verzend waar ik nog niet eerder een pakketje naar toe heb gestuurd.

Omdat ik dit artikel al een aantal dagen geleden heb geschreven deel ik de tussenstand tot een dag voordat ik dit artikel schreef. Dat betekent dat er ondertussen alweer nieuwe plaatsen bij kunnen zijn gekomen!

(Deze foto is van een tijdje geleden)

Wat is de eerste tussenstand?


Op 1 januari 2021 ben ik begonnen met het bijhouden van alle plaatsnamen waar de pakketjes van mijn webshop naar toe gaan. Ondertussen hebben we er alweer 7 maanden op zitten en zijn we aan het laatste half jaar van 2021 begonnen.

De tussenstand op dinsdag 27 juli 2021 is dat ik totaal 371 verschillende plaatsen heb genoteerd in het Excel bestandje en dus van de 2800 plaatsen op de kaart er al 371 heb ingekleurd.

Misschien ook leuk om een tussenstand per provincie te delen. Om alle 371 plaatsen te delen in een artikel is wat teveel van het goede. Wil je weten welke plaatsen ik al heb gehad? Op TikTok deel ik regelmatig een update filmpje van de kaart en daar kun je ook heel duidelijk de ingekleurde plaatsen zien.

De tussenstand per provincie:
Ergens heb ik wat plaatsen gemist met tellen op de plaatsnamen kaart. Het is best lastig om per provincie te tellen, zeker als de plaatsen deel dicht bij elkaar liggen en soms hele gekke vormen hebben. In ieder geval is dit een schatting van het aantal plaatsen per provincie.
– Friesland = 16 plaatsen
– Groningen = 18 plaatsen
– Drenthe = 11 plaatsen
– Overijssel = 24 plaatsen
– Gelderland = 54 plaatsen
– Flevoland = 5 plaatsen
– Utrecht = 26 plaatsen
– Limburg = 26 plaatsen
– Noord Brabant = 52 plaatsen
– Zeeland = 12 plaatsen
– Zuid Holland = 66 plaatsen
– Noord Holland = 45 plaatsen

Wat denk jij, gaan de de kaart voor het einde van 2021 half vol krijgen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.