De mooiste kerstballen zelf maken?

kerstballen zelf maken

Tijdens het uitzoeken van de kerstballen kwamen mijn moeder en ik tot de conclusie dat we dit jaar eens wat anders wilde. We besloten om de kerstballen zelf te gaan maken, en aan de slag te gaan met 2 kleuren in de boom. Hoe je de mooiste kerstballen zelf maakt? Ik leg het je uit!

Omdat ik natuurlijk wel een aantal voorbeelden aan jullie wilde laten zien, zodat je het ook zelf kunt maken, besloot ik om mijn camera naast mij op tafel te leggen tijdens het knutselen. En dat is gelukt, ik maakte een aantal hele leuke foto’s van de mooiste kerstballen die ik zelf bedacht. Je hebt niet veel nodig. Enkel doorzichtige ballen, het liefst van glas, maar plastic kan ook. Wat glitters, plak steentjes, en eventueel andere versiersels. Alles (behalve de ballen) kocht ik bij de Action, de kerstballen kocht ik voor 0,49cent per stuk bij de Intratuin. En ze zijn van echt glas!

Mooiste kerstballen zelf maken

Je kunt natuurlijk kerstballen kopen, maar zelf iets in elkaar knutselen of versieren is veel leuker! Daarbij heeft niemand anders dan die kerstbal die jij maakte. Ook wel uniek zeg maar! Ik maakte een aantal voorbeelden die ik je graag laat zien.

Voorbeeld 1: Glitters

Heel simpel om te maken. Je hebt enkel de doorzichtige kerstbal nodig, en wat glitters. Ik koos voor paarse glitters omdat wij dit jaar de kleuren paars en wit in de boom gaan toepassen. Deze paarse glitters glinsteren met de lichtjes natuurlijk ook lekker. Een vrolijk geheel, en net even iets anders dan een gewone paarse kerstbal.

Voorbeeld 2: Parels

Deze is ook erg simpel, en ook leuk op gekleurde kerstballen. Ik kocht een vel met plaksteentjes bij de Action. Deze plak je op van boven naar beneden en klaar is je kerstbal!

Voorbeeld 3: De net even wat meer parels

Deze vind ik persoonlijk het allermooist. Deze plaksteentjes kun je gewoon kopen bij de Action, en kijk eens wat een leuk effect. En heel makkelijk er ook weer af te halen als je het niet meer leuk vind!

Voorbeeld 4: De sneeuwvlokjes

Ik kocht een busje met sneeuwvlokjes in een zilvere kleur. Deze stopte ik in een doorzichtige kerstbal. Erg leuk als de lampjes erop schijnen.

Voorbeeld 5: De paarse kerstbale

Omdat ik deze plak strip echt heel leuk vind, probeerde ik hem ook nog een keer op een paarse bal. En kijk eens hoe leuk die is geworden!

Alle voorbeelden bij elkaar

Ik realiseerde mij dat ik de stipjes kerstbal hierboven niet heb laten zien. Maar op deze foto staat hij wel. Ook heel makkelijk om gewoon wat plaksteentjes willekeurig op te plakken.

En dat zijn mijn voorbeelden. Misschien dat er nog meer volgen, want we zijn nog druk bezig met knutselen. En misschien deel ik wel onze kerstboom dit jaar.

Heb jij wel eens zelfs iets met kerstballen gedaan?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

7 thoughts on “De mooiste kerstballen zelf maken?

  1. Goedemorgen☕ dat hebben jullie hartstikke leuk gedaan, gezellig hoor lekker genieten en knutselen met je mams en ziet er ook nog hartstikke mooi uit iets wat anderen lekker niet hebben, is ook uniek want dat heb je met je moeder gemaakt.

  2. Goedemorgen☕❤ dat ziet er leuk en mooi uit gezellig met je moeder geknutsteld dat pak niemand meer van je af . En vind ik vind het prachtig wij ik bedoel mijn dochtertje en ik hebben ook lekker geknutseld wij hebben ’n kerstboom gemaakt heb ik uitgedaagd en mijn dochtertje heeft het geschilderd en in de kerstboom opgehangen
    En achteraf haha hadden wij het ook los kunnen kopen ook zo kerstboom van hout het was me een gefriemel uitzaagen hihi Zo kleine houten kerstboompje

Comments are closed.