De mooiste kerstballen maak je zelf!

zelf kerst ballen maken

Vorig jaar rond november heb ik heerlijk geknutseld aan de kerstballen. Omdat ik helemaal vergeten ben om de artikelen over dit knutselen in te plannen laat ik je dan ook graag nu wel zien wat ik precies maakte. Hoe maak je zelf de mooiste kerstballen? Het is helemaal niet moeilijk!

Knutselen met kerstballen is echt heel erg leuk. Zo maakte ik verschillende doorzichtige kerstballen net even wat leuker. Doorzichtige glazen kerstballen kun je bijvoorbeeld kopen bij Intratuin, Action of Hema. Die van mij komen toevallig van de Intratuin. Hier een aantal leuke ideetjes die ik maakte.

Kerstballen maak je zelf!

kerstballen zelf maken
Een aantal kerstballen kregen van mij een leuk kanten randje/lintje om hun heen. Net even wat leuker dan een doorzichtige kerstbal.
Een aantal andere kerstballen voorzag ik van glitters. Ik goot een lading glitters in de bal, en draaide vervolgens om de glitters te verspreiden.
Weer andere kerstballen versierde ik met plaksteentjes. Deze zijn te koop bij Action, en zo onwijs leuk om te gebruiken voor de kerstballen. Zowel op de plastic ballen als de glazen ballen werken ze prima. Echt een aanrader!
Ook maakte ik een aantal kerstballen van rood naar een witte kleur. Dit was nog niet makkelijk. Eerst geprobeerd om het met een spuitbus wit te maken, maar daardoor werden ze roze. Vervolgens op nog een aantal manieren geprobeerd.

kerst versiering zelf maken zelf kerst ballen maken
Maar dat niet alleen ook haakte mijn moeder een kerstbal van witte katoen. Vervolgens hebben we een ballonnetje opgeblazen en hebben we de kerstbal met stijfsel laten hard worden om de ballon heen. We lieten het een dag drogen zodat we zeker wisten dat hij goed droog zou zijn. Vervolgens knipte we de ballon kapot en hielden een kerstbal over met een gat erin (deze hadden we tijdens het hard worden zelf gemaakt zodat we iets in de kerstbal konden stoppen). Een klein decoratie item erin, lintje er aan vast maken en klaar om in de boom te hangen!

Ook maakte we hertjes van karton die we vervolgens wit hadden geschilderd en met glitter overgoten. Onwijs leuk voor in de kerstboom! Maar zoals je hierboven op de foto’s kunt zien hebben we nog veel meer gemaakt. Vind je het leuk om daar ook nog meer over te lezen, laat het dan zeker even weten in de reacties!

Vorige jaar deelde ik al een aantal voorbeelden waarvan ik blijkbaar wel foto’s had gemaakt. Nu komt eindelijk de rest.

Welke vind jij het mooist?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.